Köşe Yazıları

Bu Sabah Gürültülü Depremle Uyandık

Deprem hepimizin korkulu rüyası. Son yaşanan depremle etkilenen 11 İl’de ki izler hala unutulmadı.

Deprem hepimizin korkulu rüyası. Son yaşanan depremle etkilenen 11 İl’de ki izler hala unutulmadı. Sadece  son deprem değil 99 depremi de hala hafızalarda. Sesimi duyan var mı? Cümlesinin önce sessizlik ardından heyecan ve korku karışımı gibi bir hissiyatla gelen karmakarışık duygu ve düşünceler içindeyiz hala.

Yaşanan her deprem ağır izler bırakıyor. Bugüne dek yakınlarını kaybedenler, akrabalarını, komşularını kaybedenler oldu. Balıkesir’de deprem 99 yılında yaşanan Yalova merkezli depremlerin etkisinde. Hatırlıyorum 90 ‘lı yıllarda herkes geceli gündüzlü dışarıda yatıp kalkıyordu o zamanlar.

Öğrenciler Atatürk Parkına gelmiş, moralleri düzgün tutalım diye sazını da getirmişti. Zor günlerdi ancak havanın güzel olması korkuların komşu ilişkileriyle sıkı tutulmasını sağlamıştı. Korku panik paylaştıkça azalmıştı. O sene yaşanan kayıplar herkesi üzmüş ve birliktelikler, paylaşımlar artmıştı.

İlgili Makaleler

Depremin üzen haberlerinden biride yağmalama olaylarıydı. Haberlerde deprem sonrası yağmalama olayları yaşandığı belirtiliyordu ve maalesef bu son yaşanan depremde de bu olayları duyduk. Balıkesir dün sabaha karşı3..7 şiddetiyle sarsıldı. Sarsıntı hafifti ancak gürültülü bir sarsıntı oluşu depremi duyanlarca konuşuluyordu. Bende gürültüye uyandım.

Müthiş bir gürültü ile yer yerinden oynadı. Elbette ki korktuk. Sabaha karşı yaşanan deprem okula erken kalkıp servis bekleyenleri yolda yakaladı. Gürültüye insan sesleri de karıştı bu depremde neyse ki hafif atlattık.

Ancak olası riskler göz önünde tutulup acil önlemleri alabildiğimiz kadar almayı da hatırlayıp hatırlatma vakti…Unutmayın yaralar hala sarılmadan yeni yaraların açılabilme olasılığı ile hareket etmeli

Balıkesir’de Atkı Ve Bere’nin Hikayesi

Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu