GündemEğitim

BULUT ‘’EĞİTİM SİSTEMİ ÇÖKTÜ’’

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkan Abdurrahman Bulut bir açıklama yaparak sistemin büyük bir karmaşa yarattığını vurguladı.

Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Abdurrahman Bulut yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, ‘’Hepinizin bildiği gibi YKS ve LGS sonuçları açıklandı Eğitimin içinde bulunduğu karmaşa ve bilimsellikten uzaklığı net olarak ortaya çıkmıştır. YKS sonuçlarından çıkarabileceğimiz en büyük ders: öğrencilerin çözdüğü soru sayıları PİS sonuçlarını doğrulamaktadır. Ayrıca verilere daha yakından bakıldığında fen ve Anadolu liselerinin hala sayısal ve eşit ağırlık alanındaki başarı düzeyini koruduğu da görülmektedir. Ancak özellikle özel ve fen liselerinin ortalama başarı puanların da diğer özel liselere kıyasla yüksek görülmektedir. Fakat burada sorulması gereken önemli bir soru vardır. Özel liselerin dershane mantığıyla hareket ederek kendilerini “sınava hazırlık” propagandasıyla pazarladığı herkes tarafından bilinmektedir.

Acaba lise son sınıftayken kaç öğrenci devlet okullarını bırakıp , özel liselere geçiş yapmıştır? Devlet okullarında yetişen bu öğrenciler kimi özel liselerin başarı grafiğini nasıl etkilemiştir? Bu sorulara gerçekçi yanıt verilmemesi durumunda mevcut istatistiklere bakarak yorum yapmak sadece eğitimdeki ticarileştirme politikalarına meşruluk kazandırmak işlevi görecektir. Adayların sorulara verdikleri yanıtlar değerlendirildiğinde ise eğitim sisteminin çöktüğü daha net görülmektedir. Türkçe testinde soruların en az yarısını doğru yanıtlayabilen adayların oranı yüzde 45’tir..

Soruların en az yarısını doğru yanıtlayabilen adayların fen bilimleri testindeki oranı yüzde 11’; sosyal bilimler testinde yüzde 24 ; temel matematik testinde ise yüzde 11 ‘dir. Kısaca eğitim sistemimiz öğrencilere sadece temel yeterlilik düzeyinde değil, Türkçe fen bilimleri matematik ve sosyal bilimler alanında da kazandırmayı hedeflediği noktadan çok uzaktır.’’ Serap Tetik Acar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu