GündemEkonomi

“BUNLARA DENETİM ŞART”

Kasaplar Odası Başkanı Galip Sarıoğlu, marketlerdeki et satışlarının kasapları zorladığını söyledi. Bazı köfte ve döner satışı yapan işletmelerdeki fiyatların hayrete düşürdüğünü söyleyen Başkan Sarıoğlu, “Bazı lokantalarda 7-8 liraya köfte satılıyor. Bu mümkün değil. Bu firmaların denetlenmesi şart”dedi.

Kasapların marketlerle rekabet edemediğini söyleyen Balıkesir Kasaplar Odası Başkanı Galip Sarıoğlu, kış mevsiminde sakatat satışlarının da arttığını dile getirdi. Başkan Sarıoğlu, yeni açılan köfte dükkanlarında köfte ve et fiyatlarının düşük olmasını manidar bulduğunu söyleyerek, “Bu firmalara denetim şart” dedi.

“167 ÜYEMİZ VAR”

Üç dönemdir Balıkesir Kasaplar Odası Başkanlığını sürdürdüğünü söyleyen Galip Sarıoğlu, “1989 Yılından beri bu sektörün içindeyim. Bu üçüncü dönemim. 12 Yıldır Başkanlık yapıyorum. Bizim 167 üyemiz var. Celepler Odası da ayrı olduğu için üye sayımız bu kadar” ifadelerini kullandı.

“EN KALİTELİ ET İVRİNDİ KUZUSU”

Balıkesir’in meşhur İvrindi Kuzusu’nun çok lezzetli olduğunu söyleyen Başkan Sarıoğlu, “Balıkesir İvrindi Kuzusu çok kaliteli. Ben şöyle düşünüyorum. Balıkesir’in Kazdağları’nın havasından suyundan etkileniyorlar. Yemler de daha lezzetli olur. Balıkesir İvrindi Kuzusunun kemiği ince olur. Çok kısa zamanda kesime hazır olur. Çok uzun süre de olmadığı için eti de hafiften tatlı ve yağlı olur. Balıkesir İvrindi kuzusu 3 ay içinde kilo alır. Kilo alması çok hızlı olduğu için lezzetlidir. Hem genç hem de çok lezzetlidir”dedi.

“İSTANBUL’DA TERCİH EDİLİYOR”

Balıkesir Kasaplar Odası Başkanı Galip Sarıoğlu, “Ülke genelinde Balıkesir İvrindi Kuzusu çok ünlüdür. İstanbul başta olmak üzere seçkin pek çok mekanda Balıkesir Kuzusu tercih edilir. O şekilde devam ediyor. Biz de Balıkesir kuzusunu daha tanınır hale getirmek istiyoruz” dedi.

“MARKETTEKİ ET SATIŞLARI BİZİ OLUMSUZ ETKİLEDİ”

Marketlerdeki et satışlarıyla ilgili konuşan Başkan Galip Sarıoğlu, “Marketlerdeki et satışları bizleri de çok etkiledi. Tüketici daha duyarlı olmalı. Etin kalitelisi kasaplarda satılıyor. Marketlerden alınan etlere ne kadar güvenilir? Ben bilinçli bir vatandaş olarak kasabımdan vazgeçmem karşımda bir muhatap bulurum. Kasap yanlış yapmaz. Kasap yanlış yaparsa parasını, müşterisini kaybeder” dedi.

“FİYATLAR PAHALI DEĞİL”

Et fiyatlarının pahalı olmadığını söyleyen Başkan Sarıoğlu, “Fiyatlar pahalı değil. Marketlerde ne eti yiyoruz bilmiyorum. Kimseyi karalamak istemem ama bizim kestiğimiz etin maliyeti belli. Etler de şu anda pahalı değil. Biz karlarımızdan fedakarlık yapıyoruz. Malum kurban bayramından çıktık. Okullar açıldı ve kış geldi. Hepsi birbirini tetikledi. Balıkesir eti kaliteli bir et. En azından sıkıntı olsa vatandaş kasabına gider. Ama marketlerde öyle değil” şeklinde konuştu.

“SAKATATA TALEP ARTTI”

Balıkesir Kasaplar Odası Başkanı Galip Sarıoğlu, “Sakatat satışlarına talep arttı. Kış mevsiminde sakatat tüketimi daha çok artıyor. İşkembeyi yazın herkes içemeyebilir. Kelle, işkembe ve ciğer de öyle. Kuzu sayısı olarak Balıkesir’de bayağı iyiyiz. Köylülerin köylü üretimi de oldukça iyi. Devletin de desteği var.

“Onu biz Dinçer Başkanım ile görüştük. Et hali olsa güzel olur ama. Eskiden o hal kapandıktan sonra kasaplar iş yerlerini açtı ve müşterisini oturttu. Yani tekrar böyle bir hal açılsa müşteri olur mu? O kadar talep olur mu? Şeffaf ve güzel olursa olabilir neden olmasın.” Dedi.

“BUNLARA DENETİM ŞART”

Kasaplar Odası Başkanı Galip Sarıoğlu, “Her geçen gün köfteciler, dönerciler açılıyor. 7-8 liraya döner veriyorlar. Ben de şaşırıyorum. Bunu nasıl yapıyorlar. Etin bir maliyeti var. Bunları denetlemek lazım. Keşke böyle bir şey varsa biz de yapabilsek. Bizim halkımız da etini kasabından alsa ne olacak. Marketleri zengin etmekten ise kendi esnafımızdan alışveriş yapılmalı dedi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu