Gündemİlçe Haberleri

Burhaniye’de heyelan nedeniyle 6 ev boşaltıldı

Burhaniye ilçesinde meydana gelen heyelan yüzünden 6 ev boşaltıldı.

Burhaniye’nin kırsal Korucaoluk Mahallesinde meydana gelen heyelan yüzündün bazı evlerin duvarlarında çatlak oluşması üzerine 6 ev boşaltıldı. 287 nüfuslu mahallede, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bayram Şahin’in başkanlığındaki teknik ekip tarafından inceleme yapıldı. Evleri boşaltılan vatandaşlar yakınlarının yanına yerleştirilirken, Şahin, mağdur olan vatandaşlara kiralık ev bulunabileceğini ya da kontayner evler gönderilebileceğini söyledi. Şahin, yapılacak kapsamlı araştırmalardan sonra vatandaşların başka yerde iskan edilebileceklerini de belirtti. Kaymamam Hüseyin Öner, de vatandaşların mağdur olmaması için gerekenin yapılacağını söyledi.

‘VATANDAŞLARIN CAN GÜVENLĞİ İÇİN TAHLİYE EDİLDİ’

AFAD ekiplerinin bölgede incelemelerde bulunduğunu söyleyen Kaymakam Öner, “Konu ile ilgile AFAD İl Müdürlüğü’nden teknik ekip,  kırsal mahallemizde bu gün çalışma yaptı. Ekiplerin yaptığı çalışma sonunda bu konutlarda yaşanması tehlikeli olduğu yönünde rapor tutulmasının ardından biz tedbir aldık. Bu 6 haneyi vatandaşların can güvenliği açısından tahliye ettik. Afad il müdürlüğü ekiplerimizin etüt çalışmalarının sonunda biz de vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırıcı çalışmalar içinde olacağız. Ne gerekiyorsa yapılacak.” dedi.

VATANDAŞLAR YARDIM İSTEDİ

Heyelandan etkilenen ve evleri boşaltılan vatandaşlar ise devletin kendilere destek olmalarını istedi. Mağdur olduklarını anlatan vatandaşlardan İrfan Karakaya, “Evlerimiz yukardan çatlama oldu. Onun için çok rahatsız kaldık. Oğlumun evinde katılıyoruz. Devletimizin yakın zamanda çare bulmasını istiyoruz.” dedi.

Yine evi boşaltılan Bahriye Çakan ise “Evimizde kayma oldu yazdan beri.  Evimize giremez olduk. Eşyaları oğlumun evine taşıdık. Gelip inceleme yaptılar. Evimizin olmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Mahalle Muhtarı Muhtar Hüseyin Arıcı ise, “ Köyümüzde olan heyelan tehlikesinden dolayı Kaymakam bey Cumartesi günü incelemelerde bulundu. İl Afet Müdürlüğü de bu gün geldi. İl Afet Müdürümüzde incelemeler yaptı. Gereken teknik çalışmalardan sonra ne olacağına verilecek. Bu aşamada 6 ev boşaltıldı. Gerekli şeritler çekildi. Vatandaşların mağdur olmaması için gerekli çalışmalar yapılacak.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu