ÇocukçaDünyadan HaberlerEğitimGündem

ZEKA KÜPÜ ÇOCUKLAR

Sevgili çocuklar bugün çocukça sayfamızda satranç oyununu işleyeceğiz. Balıkesir Okullararası Satranç yarışmasında İl Birinciliği için mücadele eden öğrenciler, satranca dair düşüncelerini paylaştılar.

Balıkesir Okullararası Satranç İl Birinciliği Yarışması büyük bir heyecanla başladı. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen yarışmada, öğrenciler il birinciliği için mücadele ettiler. Minikler satranca dair bilinmeyenleri ve doğru hamle için nasıl taktikler izlediklerini anlattılar.

Egemen Çakır: Ben satranç oynamayı çok seviyorum. Çok küçük yaşlardan itibaren satranç oynamaya başladım. Satranç oyunu çok güzel. Doğru hamleleri yapan satrançta kazanıyor. Bu da tabi ki çok güzel. Ben herkese bol bol satranç oynamasını öneririm. Çünkü satrancın faydaları saymakla bitmiyor. Bize hem doğru düşünmeyi öğretiyor hem de satranç oynadıkça zihnimiz de çok gelişiyor. Ben herkese bol bol satranç oynamalarını önerebilirim.

Melih Şencan: Satranç oynamak çok zevkli. Çünkü satranç ile her an kendimizi geliştiririz. Başarılı oluruz. Ben satranç oynarken doğru hamle yapmaya çok dikkat ediyorum. Karşımdaki rakibimin yapacağı hamleleri önceden düşünüp ona göre harekete geçiyorum. Böylece daha başarılı oluyorum.

Efecan Gündüz: Satranç turnuvasına katıldığım için çok mutluyum. Çünkü satranç oynarken doğru hamleleri yapmaya bayılıyorum. Karşımdaki rakibimin yapacağı hamleye göre önceden önlem alıyorum. Böylelikle daha başarılı oluyorum. Ben tüm okullardan arkadaşların katıldığı bu yarışmadan birinci olarak ayrılmak istiyorum. İnşallah kazanırız.

Ecrin Kaya: Bu seneden itibaren satranç oynamaya başladım. Satrancı çok seviyorum. Okulda arkadaşlarımla satranç oynardım. Şimdi turnuvada satranç oynadığım için çok mutluyum. Tabi ki hedefim rakiplerimi yenerek çok başarılı olmak. Bunun için de çok çalışmam gerek. O yüzden ben herkese satranç oynamalarını öneririm.

Furkan Açıl: Satranç oynamayı çok seviyorum. Çünkü satrançta doğru hamleyi yapmak çok önemli. Çünkü rakibinin yapacağı hamleleri önceden tahmin edersen kazanmak daha kolay olur. Ben herkesin satranç oynamasını isterim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu