Gündemİlçe Haberleri

Burhaniye’de İpek Sancak İçin Pilav Hayrı

Burhaniye ilçesine bağlı kırsal Börezli Mahallesi'nde gençler, geleneksel düğün, sünnet ve nişanlarda topladıkları Oğlak Parası ile özel bir etkinlik düzenleyerek ipek sancak yaptırdılar. Bu özel gün, mahallede bir araya gelen yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Burhaniye’de İpek Sancak İçin Pilav Hayrı

Burhaniyede Ipek Sancak Icin Pilav Hayri 1

Sancak İçin Pilav Hayrı ve Dualar

Börezli Mahallesi’nde gençler, düğün, sünnet ve nişanlarda biriktirdikleri Oğlak Paraları ile finanse ettikleri ipek sancaklarını tanıtmak ve hayır yapmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Özel olarak yaptırılan sancak için düzenlenen hayırda, pilav hayrı yapıldı ve dualar okundu.

Sancak Hayrında Bir Araya Gelen Topluluk

Hayır etkinliği, Bursa’da yaptırılan ipek sancak için düzenlendi. Etkinlikte, yüzlerce kişiye pilav ve ayran ikramı yapıldı. Pilavlar yenildikten sonra, yeni yapılan sancak tekbirlerle açıldı ve katılımcılar sancak ile fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.

Burhaniyede Ipek Sancak Icin Pilav Hayri 2

Kutlamalara Katılanların Tebrikleri

Kutlamalara katılanlardan İbrahim Güçlü, gençlere hitaben “Sancağınız hayırlı uğurlu olsun. İyi günlerde kullanmayı Cenab-ı hak cümlemize nasip eylesin. Kötü emellerle kullanmayın lütfen” dedi. Börezli Mahalle Muhtarı Aydın Bayder ise gençlerin Oğlak Parası ile yaptıkları sancak için desteklerini ifade ederek, “Vatana millete hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Burhaniyede Ipek Sancak Icin Pilav Hayri 3

Gençlerin Sözleri ve Gelecek Planları

Gençlerden Samet Güven, “Köyümüzün oğlak parası ile muhtarımızın da desteği ile üçüncü sancağımızı yaptırdık. Masa, sandalye gibi benzeri şeylerde alacağız. Hayırlı olsun köyümüze. Hayrımızı yaptık. Bunu daha da devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Hamdi Girgin ise, “Köyümüz gençleri ipek bayrak geleneğini yıllardır devam ettiriyorlar. Eskiyen bayraklarını yeniletmek için kendi aralarında paralarını toplamışlar. Bunun için yeni bayrak almışlar. Bizlerde köy halkı olarak camimizde gençlerimizin yapmış olduğu bayrak hayrı için duamızı yaptık. Pilavlarımızı yedik. Gençlerimiz tebrik ediyorum. Bayrağına vatanına milletine hayırlı birer genç olmalarını diliyorum” dedi.

Haber: İHA

Burhaniye’de Konteynerler Yüz İfadeleriyle Dikkat Çekiyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu