Görüntülü HaberlerEkonomiGündemİlçe HaberleriÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

BÜYÜKŞEHİR ŞİMDİ’DE ADIYAMAN’A ÖZEL ÇARŞI YAPIYOR

BÜYÜKŞEHİR ŞİMDİ’DE ADIYAMAN’A ÖZEL ÇARŞI YAPIYOR

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz deprem bölgesi Elbistan’da. 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketi sonrasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkânlarını Balıkesirlilerle birlikte ilçe Belediyeleri ile de seferber etti. Koordinasyondaki başarısını depremzedeler “Yücel Yılmaz’dan ve Balıkesirlilerden Allah Razı Olsun” cümlesiyle özetledi.

 

 

4 4

Merhaba Gazetesi Bölgede Nabız Tuttu

Balıkesir MERHABA Gazetesi İletişim Başkanlığı’nın desteklediği Anadolu Yayıncıları ile birlikte organize edilen deprem bölgelerindeki ziyaretlerde nabız tuttu. Elbistan’da görevli Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın çalışmalarını dinledi. Milletin Devleti- Devletin Milleti anlayışının hakim olduğu deprem illerinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi görevlendirildiği illerdeki koordinasyon başarısı ile depremzedelerden dua alıyor.

2 23

Asrın Felaketindeki Her Yaraya Merhem Oldular

Balıkesir tüm bileşenleri ile deprem bölgesinde yaraları sarmaya çalışıyor. B. Merhaba Gazetesi olarak, deprem bölgesine yaptığımız ziyarette bu çalışmalara bir kez daha tanık olduk. Ziyaretimizin Kahramanmaraş-Elbistan ayağında gerçekleşen koordinasyon toplantısında, Yücel Yılmaz ve Ramazan Bahçavan’a da rastladık. Koordinasyon toplantısı sonrası Başkan Yücel Yılmaz sorularımızı yanıtladı.

 

“Deprem İllerinde Balıkesir”

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı, Deprem bölgesinde ilk günlerde arama kurtarma faaliyetlerine öncelik verdiklerini ifade etti. Ayrıca o günkü zor koşullarda dışarda kalan vatandaşlarla ilgili acil çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Ayrıca, depremin çok geniş bir alana zarar verdiğini belirtti. Ardından da, “şimdi de hızla yaraları sarmaya çalışıyoruz” dedi.

“50 İlçe 11 İl’De Dokunmadık Yer Kalmadı”

Kamil Akyürek’e konuşan başkan, “Elbistan’dayız. Bölgedeki ziyaretlerimizi yapıyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu bölgede görev aldı. Burada ekiplerimiz ve araçlarımız var. Üstelik, 50 ilçe 11 İl’de dokunmadığımız yer kalmadı” dedi. Ayrıca, Elbistan’da da Balıkesir’in ekipleri ve araçlarıyla iyi organize olduğunu söyledi.

“İhtiyaç Duyulan Her Alanda Her Yerde”

Sözlerini sürdüren Yılmaz, “Şu an bölgede 883 AK Parti Belediyesi çalışıyor. Ayrıca, Genel Merkezimiz, bu Belediyelerin hepsini koordine ediyor. Dahası, bu koordinasyonla nerede ihtiyaç varsa tespit edip, imkanları oraya yönlendiriyor. Amaç, burada ki İnsanlarımızın acısına merhem olmak.  Ayrıca, burada felaket nedeniyle aksayan belediyecilik hizmetini sürdürmek. Suyun akmasını sağlamak. Çadırların bakımını gerçekleştirmek,”

 

“Adıyaman’a Bir Çarşı Yapıyoruz”

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Vinçlerimiz konteynırları indiriyor. İmalatını yaptırıyoruz ve şuan en son Adıyaman’da bir çarşı yapıyoruz. Genel Merkezimiz bunun için bize bir görev verdi. Bizde orası için hazırlıklarımızı başlattık. Elbistan’da esnaf için oluşturulan çarşı biraz hızlı yapılmış. Ancak, bizim Adıyaman’da yapacağımız daha çok çarşı havasında olacak. Biraz daha geniş beton imalatından, dükkânları geniş tutmaya kadar. Zemin şartları orada daha elverişli.  Balıkesir’in elbirliği ile kaynakları olan iş insanları ve belediyeleri ile bir ay içinde tamamlayacağız. Esnaf Odaları ile görüştük. Çalışıyoruz.”

“Ortak Akılla Yürütülen Bir Süreç Var”

Başkan Yılmaz, “ İhtiyaç olan her yerde Belediyelerimiz aktifler.10 ve 15 gün aralıklarla belediye personelimizi değiştiriyoruz. Araçlarımız burada kalıyor. Bu aynı zamanda Belediyecilik yapan herkes içinde iyi bir tecrübe. Belediye Başkanlarımız geliyor kendi şehirlerinde sonucu ne olur süreçler nasıl yönetilir ortak akılla bunu sağlıyor. AFAD ile nasıl çalışılır gibi. Vazifelerimizi kendi şehrimizde yaşamadan öğreniyoruz da aynı zamanda. Tedbirleri alıyor ve görüyoruz. İnsanlara dokunuyoruz. İnsanlar ihtiyaçlarını gideriyor acıkıyor, duş alıyor hepsi çok önemli. Sadece şehir merkezleri değil etkilenen heryer. Net bilmiyorum ancak 500 binin üzerinde kamu görevlisi çalışıyor. Belediye çalışanı 50 bininin üzerinde insan var. Sadece bizim koordinasyonumuzla çalışan.11bin 800’ün üzerinde araçlarımız var. Bölgelerimizde acılarımızı yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz.”

Özel Haber: Semra Aman Akyürek/ Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu