Semra AMAN AKYÜREK

ÇAMLIKTAN DÜN BUGÜN YÜKSELEN SES BOMBA MI PATLADI? EVEEEET PATLADI.

Merhaba kıymetli okurlarım. Aynen başlıktaki gibi Çamlıkta bomba patladı. Hem de nasıl bomba. Çamlık ve çevre mahalleleri bırakın, evlerinde ‘Elimde çamaşırları asacakken bir patlama sesi ile korkudan leğeni attım’ diyenlerden tutun, işyerlerinde, lokantalarda yemek yiyen vatandaşlara, yolda yürürken ani refleksle başını kapatanlara bizzat Kızılay Caddesinde şahit oldum. Duyduğuma göre bazı evlerdeki camlar kırılmış.

Haaa bir de şu var; Malum caddelerde, parke taş döşemeleri bu ara yoğun. Patlamayı duyup ta buradaki taş döşeyen işçilere, ‘ Patlamayı siz mi yaptınız’ Diye kızanları gördüm. Bilip te yazmamak, görüp te görmemek, duyup ta duymamazlığa veremezdim. Halk konuşuyordu. Çevredeki komşum dahil tüm esnaflar dertliydi… Bu ne kardeşim diyordu?

Bugün iki üç gündür sırf Çamlıkta yaşananlara dair ‘Neden yazmıyorsun’ diyenler! Haklısınız. Size bir özür borcum var. Çamlıkta bomba patlıyor. Peki, bugün sizler bu satırları okurken dün neler mi oldu?

İlgili Makaleler

Sizlerin çok merak ettiği ve sık sık manşetlere taşınan Büyükşehir Belediyesi’nin Vizyon projesi için Çamlık böyle, Çamlık şöyle, işte Çamlık ta neler olacak neler ile başlayan satırları hep okudunuz, gördünüz. Bende yazdım. Amaa isterdim ki, halka Çamlıkta atılan temelde neler olmuş, neler yapılmış ve neler oluyor bizzat görüp yaşayıp halka öyle duyuralım. Çamlıkta neler olduğunu  yazalım.

Ama Çamlıktaki temel atma önemli olmasa gerek ki Büyükşehir Belediyesinden basın daveti sadece toplu taşımaya kazandırılan otobüsler için yapıldı. Hatta o basın davetini de sizinle paylaşalım.

İşte o basın daveti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un katılımı ile 27 Temmuz Perşembe günü Paşaalanı Mahallesi’ndeki Fen Depo’da 21 adet Temsa otobüs hizmete alım töreni düzenlenecektir. Törene katılmak isteyen basın mensupları için 27 Temmuz Perşembe günü saat 09.40’da Büyükşehir Belediyesi önünden ulaşım için araç kaldırılacaktır. Siz değerli basın mensuplarını da düzenlenecek olan törende aramızda görmek isteriz.

Şaşırdım mı. Hem de çok. Çünkü 15 Temmuz ve 15 Temmuza dair Balıkesir’de yapılanlar çok önemsediğim ve üzerinde titizlikle durulmasını önemsediğim bir konu. Hani eften püften yapılanlara davet edersiniz de, böylesi önemli bir projenin içeriğindeki önemli konuları barındıran, Bilimi, Tekniği, Çamlığın Camisini, Vav Günlerini ve daha fazlasını nasıl atlar ya da atlattırırsınız? Hele ki yapılan Camiye 15 Temmuz Şehitleri adını verecekseniz. Çamlık için iki üç gündür insanlar konuşup dururken Milletin merak ettiği ve merakını giderecek önemdeki konuları neden saklarsınız?

Balıkesir’de bu konuyu şahsıma aktaran esnaf, muhtarlarım, STK temsilcilerim ve komşularım dedim ya bugün sizden bir özür diliyorum. Bu konuda size verebileceğim güzel haberler için yollar tıkalı. Haliyle patlatılan dinamitler çok fazla dinamit harcanmasın diye tek elden atılıyor ve bu sarsıntı ortaya çıkıyor. Ve haliyle sizler korkuyorsunuz. Bilmek istiyor ancak bilemiyor kafanızda sorular üretiyor ve bana aktarıp cevap bulmak istiyorsunuz. Özür Dilerim bugün Çamlık haberinde size fayda sağlayamadım.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BEN YAPTIM BÖYLE KOYUN DEDİ.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu