GündemSiyaset

“CAN GÜVENLİĞİ EN TEMEL SORUN”

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin sağlıkta şiddet ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Sağlıkta şiddeti önleyici tedbirler alınması gerektiğini söyleyen Şahin önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin yaptığı açıklamada “Ülkemizde her gün sağlık alanında onlarca şiddet olayı yaşanmakta ve her geçen gün sağlıkta şiddetin sayısı ve dozu artarak devam etmektedir. Gelinen nokta sağlıkta şiddetin ötesinde artık Sağlıkta Vahşet denilebilecek düzeye ulaşmıştır. Başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının can güvenliği en temel sorun haline gelmiştir. Sağlık çalışanlarının devamlı şiddet olayına maruz kalma endişesi yaşayarak mesleklerini yerine getirememektedirler.

İnsan her koşulda yaşamayı amaç edinmiş meslek mensuplarının böylesi çalışma ortamında görevlerini gereğince yapabilmeleri mümkün değildir. İstatistikler Ülkemizde her gün 30 civarında sağlıkta şiddet olayının meydana geldiği belirtilmiş olsa da gerçekte rakam bunun çok çok üzerindedir Bildirilmeyen yüzlerce şiddet olayı bulunmaktadır” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu