TarihGündem

Çanakkale Tarihi Alan Bu Yıl 5 Milyon Ziyaretçi Bekliyor

Türkiye'nin hem de dünyanın çok büyük bir buluşma noktası olmaya devam ediyor

Çanakkale Tarihi Alan Bu Yıl 5 Milyon Ziyaretçi Bekliyor

Türkiye’nin hem de dünyanın çok büyük bir buluşma noktası olmaya devam ediyor

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’nın Türkiye’nin ve dünyanın önemli bir buluşma noktası olduğunu belirtti. Bu yıl Tarihi Alan’a 5 milyon ziyaretçi beklediklerini ifade etti. Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı alanlarda, Şehitler Abidesi, Seyit Onbaşı Heykeli, 57. Piyade Alayı Şehitliği gibi tarihi mekanların her yıl binlerce ziyaretçiye Çanakkale ruhunu yaşattığını vurguladı.

Canakkale Tarihi Alan Bu Yil 5 Milyon Ziyaretci Bekliyor 1

Kaşdemir, Çanakkale Tarihi Alanı’nı dünyanın en çok ziyaret edilen açık hava müzesi haline getirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Türk milletinin kalbinin Çanakkale’de attığını belirterek, Çanakkale’nin her bir evde mutlaka gündem olduğunu ifade etti. Çanakkale Savaşı’nın Türk milletinin evlatlarının ortak değeri olduğunu ve her aileden mutlaka bir şehit ya da gazi çıktığını söyledi.

Canakkale Tarihi Alan Bu Yil 5 Milyon Ziyaretci Bekliyor 2

Çanakkale’nin Türkiye’nin ve dünyanın büyük bir buluşma noktası olduğunu vurgulayan Kaşdemir, Tarihi Alan’ın dünyanın en iyi korunmuş savaş alanı olduğunu ve açık hava müzesi niteliği taşıdığını belirtti. Çanakkale’yi görmeyen Türk evladının kalmamasını hedeflediklerini ifade etti.

Canakkale Tarihi Alan Bu Yil 5 Milyon Ziyaretci Bekliyor 3

Kaşdemir, Çanakkale Tarihi Alanı’nın dünyada en çok ziyaretçi alan açık hava müzesi olacağına inandığını ve her gün artan bir ziyaretçi trafiği olduğunu belirtti. Çanakkale’nin barış, esenlik ve huzur kenti olduğunu ifade ederek, ziyaretçilerin burada anlamlı zamanlar geçirdiğini söyledi.

Canakkale Tarihi Alan Bu Yil 5 Milyon Ziyaretci Bekliyor 4

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’nın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenleri sonrası ziyarete uygun hale geldiğini ve Nisan-Mayıs aylarında ziyaretçi trafiğinin zirveye çıkmasını beklediklerini belirtti. Çanakkale’yi görmemekle büyük bir eksiklik olduğunu ifade ederek, tüm Türkiye’nin ve dünyanın Çanakkale’yi ziyaret etmeye davet etti.

Geleneksel Ziyaretler Bigadiç’in Yollarına Çıkıyor

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu