GündemEkonomiGörüntülü HaberlerÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

ÇELMAK Sürdürülebirliği Önemsiyor

ÇELMAK Sürdürülebirliği Önemsiyor

 

Balıkesir İstihdam Fuarı başladı. Balıkesir’de ÇELMAK markasıyla önemli işletmelerden biri olan Tarım Makinalarının öncü isimlerinden olan İsa Tamer Çeliğin ekibi istihdam fuarındaki yerini aldı. ÇELMAK standında MERHABA’ya konuşan Betül Yanturalı: “Çelmak tarım makineleri olarak 50 yılı aşkın süredir Balıkesir’de tarım makineleri imalatı üzerine faaliyet göstermekteyiz.” Dedi.

AMAÇ GÜZEL  İŞVEREN VE İŞÇİ BULUŞMASI

İlgili Makaleler

Betül Yanturalı,“150 Kişilik bir ekip ve 2 ayrı grupla üretim tesisinde üretim yapılıyor. Bu fuarda olmaktan mutluyuz daha önceki 6 fuarda da yine standımız vardı. İnşallah doğru insanlarla doğru işi buluşturabiliriz firmalarla personeli bir araya getirebiliriz. Standımıza öğrenciler, ev hanımları çok geliyor, en fazla ağırlık ev hanımlarda şu anda. Genel olarak aslında amacı çok güzel olan bir fuar insanların arayıp bulamadığı bu kadar çok firmayı bir arada görmeleri çok güzel bir şey iş arayanlar için ama bence daha iyi duyurulabilirdi. Birçok insan şu anda bizim nerede ne yaptığımızı bilmiyor. Mesela billboardlarda afişleri göremiyoruz, daha önceki yıllarda daha iyi duyuru yapılıyordu. Tek eleştirim bu olabilir, amacı çok güzel olan ve hizmet eden bir fuar ama dediğim gibi daha geniş kitlelere duyurulabilirdi ve insanlar daha bilinçli burada dolaşabilirlerdi. Bu sene çok mezunla karşılaşmadık ve ev hanımı daha fazlaydı umarım daha verimli geçer’’ dedi.

ÇELMAK’DAN EKONOMİK GELECEĞE

SÜRDÜRÜLEBİLİR İVME KAZANDIRMA HAMLESİ

İş Adamı İsa Tamer Çeliğin yurtdışında olması nedeniyle fuarda ekibi yer aldı. ÇELMAK ile ilgili olarak Çelik, “Bugün Ülke geneli ve 30’u aşkın değişik ülkede ihracat faaliyetlerini üstün ürün ve hizmet standardı kalitesi ile devam ettirmekte olan Çelmak Tarım Makinaları Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti.’nin temelleri yarım yüzyıl önce atıldı ”dedi.

 

Dsc 0079

 

TARIM MAKİNELERİNİN ÖNCÜLÜĞÜ ÇELMAK’TA

ÇELMAK markasının önemli değer kazandığını ifade eden Çelik, “ ülkenin ekonomik geleceğine sürdürülebilir ivme kazandıracak nitelikte köklü hamlelerle sürdüren firmamızın temelleri şirketimizin kurucusu Sayın Şefik Çelik tarafından 1970’li yılların başında atılmıştır. Ülkenin tarım ve gıda sektörünün büyümesine ve kalkınmasına temel teşkil eden üretimlerinden biri olan tarım makineleri imalatının ülke içinde gelişmesine olan inancımız ile üretim kalemlerimize ve teknolojimize yıllar içinde sürekli yatırım yaptık. Tarım Makineleri üretiminin başta bölgemizde ve ülkemizde gelişim safhalarının içinde yer aldık. Tesislerimize yaptığımız makine ve teknoloji yatırımı ile aynı zamanda Balıkesir’in sanayi üretim kapasitesine ve teknolojisine katkılarda bulunduk ”dedi.

“YURT İÇİ VE YURTDIŞI FUARLARINDA YER ALIYOR

 TEKNOLOJİYİ YAKIN TAKİP EDİYORUZ”

Çelik ÇELMAK’ın gelişim süreci ve fuar organizasyonları ile ilgili olaraksa şunları söyledi: “1990 yılında; yatırım, istihdam ve teknoloji olarak giderek büyüyen işletmemizin şirketleşme sürecini tamamladı.  Şirketleşme süreci ile işletme içi planlamalarımız programlar dahilinde yapılmaya başlanmış ve insan kaynağımıza yaptığımız yatırım ile tarım makineleri sektöründeki üretim ve Pazar payımız giderek artmış ve sektöründe ülke genelinde önemli bir kuruluş haline dönüşmüştür. Kalite anlayışını AR-GE çalışmaları ile pekiştiren firmamız, global bazda gelişen kalite yönetim sistemi ve kalite belgelendirme gelişmelerine karşılık vermiş ve bu alandaki belgelere sahip olarak işletme içinde özümsenmesini sağlamıştır.İstihdam fuarları ve fuar organizasyonlarında gerek yurt içi gerekse yurtdışında sürekli olarak yer alıyor ve gelişmeleri anlık takip ediyoruz” ifadelerine yer verdi. HABER: SEMRA AMAN AKYÜREK

Günümüzde 4 ayrı üretim tesisinde; üretimin tüm prosesleri ve idari birimleri ile 200 civarındaki nitelikli personeli ile yılın tüm zamanında ülke üretimine katkı yapmak ve nitelikli katma değer üretmek için çalışmaktayız.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu