GündemSiyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın: “Şahinburgaz’ı Kirleten Madenin İzinlerini Kim Verdi?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın: “Şahinburgaz’ı Kirleten Madenin İzinlerini Kim Verdi?”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, “Bölgemizde doğaya, hayvanlara, insan sağlığına zarar verecek sürdürülebilir olmayan, ‘önce insan, önce doğa’ demeyen yatırımlara izin verilmemeli” dedi.

“ÇEVREYİ KİRLETMESİNE İZİN VERİLMEMELİ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Erdek Şahinburgaz Mahallesi’ndeki kirliliği Meclis gündemine taşıdı. Ahmet Akın, “Kapıdağ sadece Erdek ve Bandırma için değil, Balıkesir, Türkiye ve hatta Dünya için doğal zenginlikleriyle önemli bir bölgedir. Bölgemizde doğaya, hayvanlara, insan sağlığına zarar verecek sürdürülebilir olmayan, ‘önce insan, önce doğa’ demeyen yatırımlara izin verilmemeli” dedi.

BAKAN KURUM’A SORU YÖNELTTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Şahinburgaz Mahallesi’nde porselen yapımında kullanılan feldspatın üretildiği 50 yıllık madenle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soru yöneltti. Büyük Kakıskalı Koyu” bölgesinde bulunan feldspat madenin sahili kirletmesinin yöre halkını endişelendirdiğini iddia eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Bakan Murat Kurum’a “Şahinburgaz Mahallesi sahilindeki kirliliğin önlenmesi için neden gereken tedbirler alınmamıştır?” diye sordu. Madenin ruhsat ve izinleri ile ilgili iddiaları da Bakan Kurum’a sorduğunu açıklayan Akın, önergesinde şunları kaydettiğini belirtti:

“RUHSATIN GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADAR?”

“Porselen yapımında kullanılan feldspat madeni için ÇED raporu alınması gerektiği bilinmektedir. Şahinburgaz Mahallesi’ndeki 50 yıllık olduğu bilinen bu maden için alınan ruhsatın geçerlilik süresi ne kadardır? Maden izni ne zaman ve nasıl alınmıştır? Buradaki madencilik faaliyeti için hangi izinler, hangi kurumlar tarafından hangi mevzuata göre verilmiştir? Söz konusu maden için alınan izinler bu gün yapılan madencilik faaliyetleri için uygun mudur? Faaliyet ve nakliye esnasında çevrede bulunan tarım arazilerine, mera ve benzeri doğal bitki örtüsüne, özellikle de madenin bulunduğu sahile zarar verilmektedir. Söz konusu kirliliğin tazmini için hangi hukuksal işlerler yapılmıştır?”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu