GündemEkonomiİlçe HaberleriSiyasetTürkiye GündemiYaşam

CHP’den Meclise 4 Önerge

CHP’den Meclise 4 Önerge CHP Karesi Belediye Meclisine 4 Önerge Sundu. Cumhuriyet Halk Partisi Karesi İlçe Başkanı Mahmut Arıcan Belediye Meclisine ilişkin sundukları önergeyi paylaştı. Meclis, Gündemde yer alan Meclis Üyeliğinin devamsızlık nedeni ile düşürülmesi, Yurt Dışı Görevlendirme, Devir konulu teklif ile Satış konulu teklifleri oy birliği ile kabul etti.

 

 

….CHP’den Meclise 4 Önerge….  CHP Grubu Faaliyet Raporunda Giderleri Eleştirdi

Daha sonrasında Mecliste İmar Uygulaması Yetkisinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesine verilmesi konusuna CHP grubu RED verdi. Meclis Kredi Kullanımına dair teklifi Oy Çokluğu ile kabul etti. Öte yandan Gündemin 9. Maddesi “2022 Yılı Faaliyet Raporu” oldu. CHP Grubu adına Murat Gökdemir söz aldı. Gökdemir Faaliyet raporunda yer alan harcamalara ilişkin eleştirilerde bulundu. “Keşke Karesi Kent A.Ş. çiftçilere, esnafa, öğrenciye yardım ve destek anlamında da belediyeye fatura kesse idi organizasyon işlerine harcadığı paranın yarısı ile gübre ve tohum alıp çiftçilerimize dağıtsaydı ama maalesef belediyemizin 2022 faaliyetlerinde bu destekler yok ”dedi.

Paşaalanına Pazar Yeri İsteği

CHP Grubu Meclise 4 adet önerge sundu; İlk önergede Turplu camisinin çatısının onarımı yer aldı. Ayrıca Mezarlık avlu duvarının da yapılmasını talep etti. Diğer yandan Paşaalanı mahallesinde trafik kazaları yaşanan caddelerde hız kesici set yapılmasını önerdi. Üçüncü olaraksa Bahçeşehir Koleji’nin fay hattı üzerinde olduğu ve AFAD’ın Balıkesir Fay Haritasının bunu doğruladığı belirtildi. Denetim isteyen CHP grubu Paşaalanında nüfusun 28 bin 478 olduğunu söyledi. Dahası önergede bir Pazar ihtiyacı gündemde ve pazaryeri yapılmasına yer verdi.

….CHP’den Meclise 4 Önerge….

Haber: Muhammed Can Akyürek

Daha fazla haber için tıklayınız….

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu