GündemSiyaset

CHP’li Kılıçdaroğlu’ndan ‘Can Atalay’ Tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay öncesinde son kez grup toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu, gündeme dair önemli konuları ele alarak açıklamalarda bulundu.

CHP’li Kılıçdaroğlu’ndan ‘Can Atalay’ Tepkisi

Chpli Kilicdaroglundan ‘Can Atalay Tepkisi 1

Toplantıda, Gezi Parkı davası sanığı Can Atalay’ın Anayasa Mahkemesi tarafından verilen ihlal kararına tepki gösterdi ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin dosyayı Yargıtay’a göndermesi hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Kılıçdaroğlu, Can Atalay’ın hala cezaevinde olduğunu vurgulayarak, “Yargıtay, talimatla karar aldı” iddiasında bulundu. İnsan Hakları Komisyonu üyelerinin hapishanelerde ne işi olduğunu sorguladı ve suç işlediklerini öne sürdü.

Cumhuriyet’in 100. Yıl Kutlamalarında 10 Milyon Vatandaşa Ulaştık

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamalarının büyük bir coşkuyla devam ettiğini dile getirdi. Belediyelerin düzenlediği konserlerle 10 milyon vatandaşa ulaşıldığını belirten Kılıçdaroğlu, bu kutlamaların yıl boyunca devam edeceğini duyurdu.

Cumhuriyet ve Demokrasiye Vurgu

CHP Genel Başkanı, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünde bir araya gelmenin önemini vurgulayarak, Türkiye’nin demokrasi ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. Cumhuriyetin nasıl bir Cumhuriyet olması gerektiğine dair soruları da yanıtladı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün demokrasinin tam ve belirgin şekli olarak Cumhuriyeti tanımladığını hatırlattı.

Ekonomik ve Tarihsel Perspektif

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin tarihsel sürecini ele alarak, Cumhuriyet’in kuruluşundan itibaren yaşanan ekonomik gelişmeleri anlattı. Merkez Bankası’nın kuruluşundan, ekonomik kalkınma, eğitim ve yoksullukla mücadeleye kadar çeşitli konuları gündeme getirdi.

Yolsuzluk ve İdari Değişiklikler

CHP lideri, Cumhuriyetin kurucularının yolsuzluklarla mücadele ettiğini ve şu anki yönetimin yolsuzlukla mücadele etmek yerine yasal değişikliklerle bu sorunu engellediğini savundu. Sayıştay’ın işlevsiz hale getirildiğine dikkat çekti.

Anayasa Mahkemesi Kararı ve İnsan Hakları Komisyonu Üyeleri

Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararının ardından Yargıtay’ın aldığı talimatla karara karşı tepki gösterdi. İnsan Hakları Komisyonu üyelerinin hapishanelerde ne işi olduğunu sorgulayarak, bu durumu demokrasi olarak kabul etmediklerini ifade etti.

Haber Merkezi

Bugün Kabine Kaçta Toplanacak?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu