İlçe HaberleriSiyaset

Çömez: ‘Marmara Adası’nda Doğa Katliamı Durmalı’

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Turhan Çömez, Marmara Adası'nda yapılan doğa katliamını sert bir dille eleştirdi.

Çömez: ‘Marmara Adası’nda Doğa Katliamı Durmalı’

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Turhan Çömez, Marmara Adası’nı ziyaret etti ve burada yaşanan doğa katliamına sert tepki gösterdi. Adanın deniz kıyısında hafriyatların denize döküldüğüne şahit olan Çömez, bu durumu Valiliğe bildirdi ve göreve gelmeleri durumunda doğa katliamlarına “Dur” diyeceklerini belirtti.

Çömez, Marmara Adası ziyaretine İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, İYİ Parti Marmara Belediye Başkan Adayı Ceyhun Targın, İYİ Parti Marmara İlçe Başkanı Muhammet Yayla ve diğer il ve ilçe teşkilatı üyeleriyle birlikte katıldı. Saraylar, Topağaç ve Çınarlı Mahalleleri’nde esnaf ziyareti gerçekleştiren Çömez, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Çömez: 'Marmara Adası'Nda Doğa Katliamı Durmalı'

Doğa katliamını yerinde gören Çömez, belediye başkanı seçilmeleri durumunda çevrenin korunması için önemli adımlar atacaklarını vurguladı. Ayrıca, AK Parti’nin seçim bildirgesine de eleştirilerde bulunan Çömez, çevre konusunda duyarlılık göstermediklerini ve çevreyi korumak için gereken çabayı sarf etmediklerini belirtti.

Çömez, “Burası Marmara Adası, bana göre Marmara’nın değil Türkiye’nin incisi. Türkiye’nin en güzel coğrafyalarından bir tanesi. Maalesef, bu cennet doğa birileri tarafından katlediliyor, örseleniyor. Şu güzelim sahil ve deniz çöplerle dolu. İçinde ne olduğu belli olmayan inşaat atıkları getirilip bu güzelim sahillere bırakılıyor ve bu güzelim deniz bu şekilde katlediliyor. Yavrularımıza emanet edeceğimiz bu doğa yok ediliyor. Belediye başkanı olduğumuz zaman çevre konusunda büyük bir hassasiyeti ortaya koyacağız. Hepsini koruyup kollayıp bizden sonra gelecek nesillere emanet edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Çömez: 'Marmara Adası'Nda Doğa Katliamı Durmalı'

Haber: Bülten

Balıkesir’de Hayvan Refahına Destek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu