Özel HaberlerBalıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Cumartesi Pazarında Ramazan Bereketi Devam Ediyor

Balıkesir'in bereketi Ramazan ayında da yaşanmaya devam ediyor. Balıkesirli vatandaşların hafta sonu buluşma noktası olan Balıkesir Cumartesi Pazarı, Ramazan günlerinde de ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Cumartesi Pazarında Ramazan Bereketi Devam Ediyor

Balıkesir’in bereketi Ramazan ayında da yaşanmaya devam ediyor. Balıkesirli vatandaşların hafta sonu buluşma noktası olan Balıkesir Cumartesi Pazarı, Ramazan günlerinde de ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Ramazan günlerinde mutfağını meyve ve sebze ile doldurmak isteyen vatandaşlar, yerel üreticilerin özenle hazırladığı ve çeşitli ürünlerin yer aldığı tezgahlara ilgi gösteriyor. gazetemerhaba.com olarak, organik ve taze ürünlerin tezgahları süslediği Cumartesi Pazarı’nda güncel fiyatları araştırdık.

Cumartesi Pazarı, çeşitli ürün yelpazesi ile tezgahlarda

Ramazan ayı boyunca Balıkesir Cumartesi Pazarı, zengin iftarlık ve sahur ürünleriyle dolup taşıyor. Yerel üreticilerin özenle hazırladığı taze sebzeler, meyveler, yöresel peynir çeşitleri, organik ürünler ve zeytinyağı gibi sağlıklı gıda ürünleri, Cumartesi Pazarı’nda alıcılarını bekliyor.

Cumartesi Pazarında Ramazan Bereketi Devam Ediyor

Oruç denildiğinde ilk akla gelen ürünlerden olan hurma, pazara renk katıyor

Balıkesir Cumartesi Pazarı, iftarlık ve sahurluk ürünler ile zengin bir menü oluşturuyorken Ramazan’ın geldiğini hatırlatan lezzetleriyle de tezgahlara renk katmaya devam ediyor. Ramazan aylarında özellikle oruçlarını açarken tükettikleri hurma, Cumartesi Pazarı’nda yerini aldı. Ramazan günlerinde sofraların vazgeçilmezi olan hurma, 50 TL’den başlayan fiyatları ile satılıyor. Ayrıca Pazar tezgahlarında Yeni Tarz Hurma 100 TL, Rebbi Hurma 150 TL ile fiyatlandırılıyorken Medine Hurma 300 TL ve Kudüs Hurma ise 400 TL’den müşterisini bekliyor.

Cumartesi Pazarında Ramazan Bereketi Devam Ediyor

Fiyatların bazıları yükselirken bazıları ise sabit kaldı

Balıkesir Cumartesi Pazarı’nda bazı ürünlerin fiyatları sabit kalırken bazı ürünlerin ise fiyatları yükseldi. Cumartesi Pazarı’nda geçen hafta 80 TL’den satılan çilek, bu hafta üretici tezgahlarında 90 ile 100 TL arasında satışa sunuluyor. Ayrıca mutfaklarımızda neredeyse her yemekte ve salata da kullandığımız biber, geçen hafta Cumartesi Pazarında 40 TL’den satılırken bu hafta ise 50 TL’ye yükseldi. Muz ise geçen hafta 30 TL’den satılırken bu hafta 45 TL’den satılıyor. Pazarın en fazla satılan ürünlerinden birisi olan havuç ise 10 TL ve domates ise 25 TL’lik fiyatı ile sabit kaldı.

Cumartesi Pazarında Ramazan Bereketi Devam Ediyor

Ramazan Bereketi Cumartesi Pazarı’nda

Balıkesir Cumartesi Pazarı’nda Pazar hakkında değerlendirmelerde bulunan ve kendi tezgahında en fazla sattığı üründen bahseden Hali gevrek, “Ramazan bereketi ile geldi diyebiliriz. Çünkü önceki haftalara göre daha fazla insan görüyoruz. İftarlık ve sahurluk malzemelerini almak isteyen vatandaşlar, torbalarını dolduruyor. Bazı vatandaşlar sabah erkenden gelirken bazıları ise oruç tutmanın verdiği durum neticesinde akşam geldiği de oluyor. Kendi tezgahımda biber, domates, salatalık, marul, patlıcan gibi çeşitlerim mevcut. Bu hafta en fazla sattığım ürün ise marul, oldu” dedi.

Cumartesi Pazarında Ramazan Bereketi Devam Ediyor

Çilek, atağa geçti

Tezgahında bulunan meyveler arasında bazı ürünlerin fiyatları sabit kalırken bazılarının ise fiyatlarının yükseldiğinden bahseden Ömer Gülmez, “Kendi tezgahımda limon, muz ve çilek çeşitleri ile müşterilerimi bekliyorum. Muz, bir süredir durgun. Fiyat olarak vatandaşı memnun edecek fiyatı var. Bu sebeple geçen haftaya kıyasla fiyatı değişmeyen ürünler arasında yer alıyor. Çilek ise geçen haftaya göre atağa geçti. Geçen hafta 80 liradan tezgahta satıyordum. Bu hafta ise pazarda fiyatı 90 lira ile 100 lira arasında değişiyor. Ancak olması gereken fiyatı bu. Bu durumdan müşterilerimde rahatsız değil” ifadelerini kullandı.

Cumartesi Pazarında Ramazan Bereketi Devam Ediyor

Balıkesir Cumartesi Pazarı’nda yer alan ürünlerin güncel fiyatları;

Limon: 10 TL

Patates: 20 TL

Portakal: 12,5 TL

Mandalina: 10 TL

Muz: 45 TL

Lahana: 25 TL

Domates: 25 TL

Mor Lahana: 15 TL

Maydanoz: 5 TL

Patlıcan: 40 TL

Kabak: 30 TL

Biber: 50 TL

Portakal: 20 TL

 

 

Haber: Batuhan Hasar

Güzel Kokunun Sırrı Balıkesir’de

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu