Türkiye Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘İstiklal Marşı Milletin Bağımsızlık İradesi’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘İstiklal Marşı Milletin Bağımsızlık İradesi’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan, mesajında Türk milletinin binlerce yıllık devlet ve medeniyet davasını yüreklere nakşeden İstiklal Marşı’nı unutmamanın önemine vurgu yaptı. İstiklal Marşı’nın, Türk milletinin hürriyet kazanması, vatanı işgalden kurtarması ve yeni bir gelecek inşa etmesi için bir asırdan uzun süre önce milli bir mutabakatın ifadesi olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin iradesi ve askerlerin fedakarlığı gibi unsurların İstiklal Marşı’na yansıdığını dile getirdi.

Erdoğan, günümüzde de İstiklal Marşı’nın her bir kelimesini ve mesajını özümseyen gençlerin olduğunu vurgulayarak, bu gençlerin bayrak ve ezan hassasiyetini canları pahasına koruyan evlatlar olduğunu belirtti. İstiklal Marşı’nın unutulmasıyla milletin ayağına esaret prangası vurulduğunu ve boynuna zillet zinciri takıldığını ifade eden Erdoğan, bu nedenle marşın öneminin her zaman hatırlanması gerektiğini vurguladı.

Mesajında büyük vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u da anan Erdoğan, onun eserlerinin ve fikirlerinin her zaman saygıyla anılacağını belirtti. İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere istiklal mücadelesinin tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle andığını belirten Erdoğan, tüm vatandaşları en içten duygularıyla selamladı.

 

 

AA

Balıkesir İstiklal Marşı’nın 103. Yıl Kutlamalarına Hazırlanıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu