GündemSiyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gençlere Büyük Görev

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Grubu'nda gençlik kollarından yetişen 20'den fazla milletvekilinin güçlü temsili üzerinde durarak, gençlerin siyasetteki etkisine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gençlere Büyük Görev

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Grubu’nda gençlik kollarından yetişen 20’den fazla milletvekilinin güçlü temsili üzerinde durarak, gençlerin siyasetteki etkisine vurgu yaptı.

Uzay Çalışmaları Eleştirilerine Yanıt

Erdoğan, Türk astronot Alper Gezeravcı’nın uzaydaki çalışmalarının ‘turistik gezi’ olarak nitelendirilmesine sert tepki gösterdi ve devletin gençleri uzaya hazırlama misyonuna vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mesela uzay çalışmalarımızda yeni ve tarihi bir adım olan astronot yetiştirme programımızın ikinci ismi de bir gencimizdir. Ama bakıyorsunuz birilerinin gündemi de önceliği de başka. Kafaları öylesine karışık, kalpleri öylesine nasır tutmuş durumda ki, milletin ortak sevinçlerinden rahatsızlık duyacak, ülkenin ortak kazançlarını sabote etmeye kalkacak kadar zavallı bir haldeler. Ufukları kendi bireysel hırslarından ibaret olan bir güruh, ilk astronotumuz Alper Gezeravcı’nın yaptığı işe ne dediler? ‘Turistik gezi’. Ya ayıptır ya. Ne dediler? ‘Ya bu kadar para harcanır mı?’ Evet, devlet olursan, adam gibi adam olursan harcanır. Bu, turistik gezi değil. Bu, sizleri bu nesli işte uzaya hazırlamak için atılmış adımlardır.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, gençlerin bürokrasi, üniversite, iş dünyası gibi farklı alanlarda gösterdiği başarıları ve destekledikleri binlerce genci vurgulayarak, gençlerin önünü açtıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'Dan Gençlere Büyük Görev

“Türkiye Yüzyılı Hazırlığı ve Gençlerin Rolü”

Erdoğan, Türkiye’nin Türkiye Yüzyılı hazırlıklarını tamamladıktan sonra gelecek nesillere emanet edileceğini ve gençlerin ülkenin her kademesinde aktif rol oynayacağını ifade etti. “Tecrübesiyle 70 yaşında, duyguları ve heyecanıyla 20-25 yaşında bir kardeşiniz olarak burada sizlerle birlikteyim. Hep söylediğim gibi, biz artık sizlerin zamanının misafirleriyiz. Allah’ın izni ve milletimizin desteğiyle ülkemizin Türkiye Yüzyılı hazırlığını tamamladıktan sonra emaneti sizlere bırakacağız.” dedi.

Gençlik Teşkilatlarından Yükselen İsimler

Mahalli seçimlerde AK Parti’yi temsil eden gençlik teşkilatlarından yetişen isimlere vurgu yaparak, gençlerin siyasetteki yükselişine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’de düzenlenen “Gençlik Aşkıyla Eskişehir” programında gençlerle bir araya gelerek, ülkenin geleceği için gençlerin rolünü ön plana çıkardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'Dan Gençlere Büyük Görev

 

 

AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizin de şehirlerimizin de kaybedecek tek bir günü bile yoktur

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu