GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz Vekalet Edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Macaristan’ı ziyaret edecek. Bundan dolayı Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet edecek.

 

Cumhurbaskanligina Cevdet Yilmaz Vekalet Edecek

 

Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz Vekalet Edecek. Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın vekalet etmesine dair tezkere, Resmi Gazete’de yer aldı .

Resmi Gazete ‘de Yer Aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Macaristan’ı ziyaret edecek. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dönüşüne kadar Cumhurbaşkanlığına Anayasa’nın 106. maddesi uyarınca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz vekalet edecek.

Cevdet Yılmaz Hakkında

ODTÜ Kamu Yönetimi Bölümü’nü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı. Ardından doktorasını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde gerçekleştirdi.

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı’nı yürüttü. Arından AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Bununla birlikte Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümer Halı’da yönetim kurulu üyeliklerinde yer aldı.

23, 24, 26 ve 27. Dönemlerde Bingöl Milletvekili olarak seçimi gerçekleşti. Daha sonra 25. Dönem’de Diyarbakır Milletvekili seçimi gerçekleşti. Ayrıca Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanlığı da yaptı. Bununla birlikte 60. Hükümet’te Devlet Bakanı; 61, 62 ve 64. Hükümetlerde Kalkınma Bakanı, 63. Hükümet’te Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı.

AK Parti MKYK Üyesi, Tanıtım ve Medya, Dış İlişkiler ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı da yaptı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü.

Çok iyi düzeyde İngilizce biliyor. Ayrıca , evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu