Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Cunda Ve Lale Adalarında İnşaatlar İçin Danıştay ‘Dur’ Dedi

Cunda Ve Lale Adalarında İnşaatlar İçin Danıştay ‘Dur’ Dedi

Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Betül Dikici Doğal Sit Alanlarında İzin Verilen Bir Kısım Faaliyetler Hakkında Yürütmenin Durdurulması Kararı Verildiğini söyledi. Öte yandan Ayvalık Alibey(Cunda)Adası Ve Lale Adasında Doğal Sitlerde Yapılan İnşaat Faaliyetleri Bu Danıştay Kararına Göre  Durdurulmalı dedi.

Dikici konuyla ilgili  2011 yılında 644 sayılı KHK ile, doğal sit alanları, milli parklar, tabiat parkları ve diğer koruma alanları ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkili kılınmasının ardından, bu alanlara ilişkin koruma güvencelerini esneten ya da ortadan kaldıran yönde ikincil mevzuat çalışmaları yapıldığını hatırlattı.

Değerleri Korumaktan Vazgeçmeyeceğiz

Odamızca yakından takip edilerek koruma ilke ve esaslarına uygun olmayan düzenlemelerin iptali talebiyle pek çok dava açıldı diyen Dikici, “Ayvalık İlçesi, Alibey (Cunda) Adası Çataltepe yol ayrımındaki 923 ada, 11 parselde yapılan, Lale Adası Uygulama Oteli çevresinde yapılan,  Alibey (Cunda) Adası Sahil Güvenlik Binası inşaat faaliyetlerinin dayanağı olan ilke kararı hakkında verilen yürütmenin durdurulması kararı söz konusu uygulamaların derhal durdurulmasını gerektirmektedir” dedi. Yapılan yazılı açıklamada “ Mimarlar Odası olarak, doğal ve kültürel değerlerimizi oldukça hızlı bir şekilde kaybettiğimiz şu günlerde, mesleğimiz, kentlerimiz ve ülkemiz için bu değerleri korumaktan vazgeçmeyeceğimizi ve tüm doğa, çevre ve kent tahribatlarına karşı hukuksal mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.”denildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu