Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlik

Deniz Kenarında Okuyabileceğiniz Kitaplar

Plaj çantanızdan ayırmak istemeyeceğiniz, denizin sakinleştirici sesinin eşliğiyle okuyacağınız sürükleyici kitapları sizin için derledik

 

Deniz Kenarında Okuyabileceğiniz Kitaplar

Evet, kitap okumanın yeri ve zamanı olmaz; ancak biliyorsunuz ki deniz kenarında kitap okumanın tadı da bambaşka oluyor… Bu yaz sahilde okuyabileceğiniz sürükleyici kitapları sizin için derlerdik. İyi okumalar dileriz!

Eve Yüzerken, Deborah Levy

Fransız Riviera’sındaki bir villada tatillerinin tadını çıkaran iki İngiliz ailenin havuzunda beliren kızıl saçlı, yeşil tırnaklı, çıplak bir kadın: Kitty Finch. Nereden geliyor? Onlardan ne istiyor? Her anlamda onlara yabancı olan bu kadın bir botanist mi, bir şair mi, yoksa sadece deli mi?

2012 yılında Man Booker Ödülü’nün finalistleri arasında yer alan Eve Yüzerken, sayfaları elinizde göz açıp kapayıncaya kadar eriyecek, tekinsiz bir modern zaman rüyası.

Dr. Aira’nın Mucizevi Tedavileri, César Aira

Bir gün, şafak sökerken, Dr. AIra kendini Buenos AIres’in mahallelerinden birindeki ağaçlı bir sokakta yürürken buldu. Bir tür uyurgezerlikten mustaripti ve aslında hepsi birbirinin aynı olduğundan gayet iyi tanısa da kendisine o sırada yabancı gelen sokaklarda ayıldığı nadir değildi.

Kimilerinin deha, kimilerinin ise şarlatan olarak gördüğü Dr. AIra ününün temelindeki mucizelere artık katlanamıyor. En büyük arzusu Mucizevi Tedaviler projesini yazıya dökerek somutlaştırmak.

Ölü Dilde Bir Hayalperest, Grace Paley

Kadınlar hakkında yazmanın başlı başına “politik bir eylem” olduğunu vurgulayan yazarın; kadın-erkek ilişkilerini, anneliği, evlilik ve cinselliği ele alışındaki eleştirel ve alaycı tavır, gerçekliğin en ağır meselelerini yüzümüze vururken bile elden bırakmadığı mizahi anlatım, onu bütünüyle özel bir yazar hâline getiriyor.

İdeal Defter, Brenda Lozano

İdeal Defter kadının bakış açısından anlatılan bir aşk hikâyesi. Bu modern çağ Penelope’si örüp sökmek yerine defterine yazıp silmektedir, zira “ideal bir defter kısa, bölük pörçük, tutarsız, uzun veya rastlantısaldır.” Meksikalı yazar Brenda Lozano parçalı, durak­lamalar ve kısa paragraflarla dolu, haiku’ları andıran tekrarlayan cümleciklere de yer verdiği bir anlatı sunuyor.

Dünyanın Sakin Kayıtsızlığı, Peter Stamm

Orta yaşlı bir yazar olan Christoph’un, genç bir oyuncu olan Lena’ya anlatmak istediği bir hikâyesi vardır. Uzun bir zaman önce Lena gibi genç bir oyuncu olan Magdelena ile bir aşk yaşamıştır. Lena ise Chris adında bir yazarla birliktedir. İkili derin bir sohbete daldıkça ilişkilerinin yankılar, benzerlikler ve tesadüf denemeyecek tesadüflerle dolu olduğu anlaşılır.

Chris ve Lena yıllar öncesinin Christoph ve Magdelena’sı olabilir mi? Eğer öyleyse kaderlerinde bu çiftin yaşadıklarını tekrar etmek mi vardır? Gelecekten gelen bir uyarı mıdır bu karşılaşma? Yoksa hepsi bir kurgudan, hayalden mi ibarettir? Gerçek nedir?

Dünyanın sakin kayıtsızlığında, geçmiş ve gelecek arasında mekik dokuyan, eşsiz bir dans başlar.

 

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu