Görüntülü Haberler

DİNÇER ORKAN BALIKESİR’İ SÜRPRİZ YAĞMURUNA TUTTU

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’dan sürpriz dolu açıklamalar geldi. Karesi Belediyesi’nin koronavisürle mücadele noktasında 7’den 70’e herkesime ulaştığının altını çizen Başkan Orkan, Balıkesir’in yerel ve güçlü seslerini de Karesi’de yapılacak bir programla halkla buluşturacaklarını söyledi.

“Kırsalda Gece Gündüz  Çalışmalarımız Var”

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan Kamil Akyürek’e konuştu. Karesi ilçesinde tüm mahallelerde ulaşabildikleri heryerde ayrı çalışma yapıldığı kırsalda ise özellikle gece çalışmalarına yer verildiğinin altını çizdi. İnsanlar uykudayken ekiplerimiz ilaçlama yapıyorlar dedi.

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan : “Karesi belediyesi olarak Koronavirüs tedbirleri ile ilgili bizim yaptığımız birkaç yol ve işlemimiz var öncelikle tabi bu iş ile ilgili en büyük sıkıntı biliyorsunuz dezenfektasyon ile ilgili. Dezenfektasyon konusunda çalışmalarımızı arttırdık. Bu konuda ayrı ayrı birçok ekip kurduk ve bununla ilgili de artık halkımıza ne gün nerede, ne tür dezenfektasyon yapıldığıyla ilgili de bir görsel olarak ta bilgilendirmeler yaparak veriyoruz. Her Salı ve Cumartesi o sokaktan geçildiğini fotoğrafta da görsel şeylerin neticesi elimizde bulunduğundan ilettik. Bazen gittiğimiz saatler geç olabiliyor mesela daha çok kırsal bölgelere akşam saat 8 den sonra gidiyoruz ve kırsal bölgelerimizi o saatlerde tamamlıyoruz”

“Ambulanlar Eczaneler İlaçlanıyor”

Dezenfektasyon işlemlerinin yapılması aşamasında en önemli çalışmalardan birinin de Ambulansların ilaçlanması oldu diyen Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “en riskli araçlar şuan için ambulanslar ilaçlanıyor. Fen işleri ekiplerimiz depoya gelirlerken camları açık geliyorlar orada mesela ilaçlama dezenfektasyonu oluyor ve bir süre bekledikten sonrada gönderiyoruz. Bunun haricinde Aile Sağlık Merkezinden tutunda, Eczanelerden, kamu kuruluşlarına kadar her yerde bu çalışmaları yapıyoruz tabi kendi belediye binamızı da hep ilaçlatıyor, dezenfekte ediyoruz ve dezenfekte ile ilgili ekiplerimiz çok güzel çalışma içerisinde.”

“İhtiyacı olan Arasın 444 99 10”

“Mücadelemizin başladığı gün itibariyle insanların ihtiyaçları elbette ki oluyor. Bunların da karşılanması ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. İlk etapta tabi bizim 65 yaş üstü ile ilgili bu ihtiyaçların karşılanması ile ilgiliydi çalışmamız ama güncel koşulların değişmesi ve günlük olarak değişen genelgeler, yönergeler ile değişen belediyenin unsurları içerisinde şunları da yapmaya başladık: İşsiz kalanlara veyahut bunun haricinde, günlük işler yapan, örneğin merdiven temizliği yapan insanların da işsiz kalmasından dolayı oluşan ihtiyaçlardan kaynaklı kişilere de yardımlarda bulunuyoruz. Elimizden geldiğince yetişmeye çalışıyoruz. Bizim belediyemizin 444 99 10 numaralı hattı var. Bir sıkıntısı, bir talebi olanlardan istirham ediyorum orayı arasınlar. Burada iletişim merkezimiz personel sayısı anlamında yetersiz kalmasın diyerek spor antrenörü arkadaşlarımızdan takviye yaptık ki her aramaya cevap vere bilelim. Sağolsunlar. Şuan inanın bizim belediyenin personelin belki asli vazifesi olmayıp ta mesela şoförlük yapan mı ararsınız, ihtiyacı olanlara erzak götürenleri mi ararsınız, her alana koşturan çalışanlarımız var.”

“Pazaryerleri Pazartesi Kurulacak”

“Ekiplerimiz özveri ile çalışıyorlar. Pazar yeleriyle ilgili bir geçen haftadan kalma sorunumuz vardı ve Cumartesi Pazar kapalı sokağa çıkma yasağı ilan edildi bundan ötürü 2 gün Pazar kurulamadı bizde şimdi aynı durumun bu Cumartesi Pazarda olacağı düşüncesi ile önlemimizi erken aldık ve sıkıntı buralarda yaşanmadı. Pazartesi kurulacak pazaryeri. Hafta içi insanlarımız çoğu konuda da zaten eksikliklerini tamamlamış oldular. Sokağa çıkma yasağı bitimi sonrasında 5 bölgede pazaryerleri açık olacak. Vatandaşlarımızı hiçbir ihtiyaç noktasında eksik bırakmayız rahat olsunlar”

“Müzik Yayınlarıyla Moral Motivasyon Vakti Karesi’de”

Balıkesirin yerel ve güçlü sesleri Karesi’de yapılacak yayınla konser verecek. İçinde bulunduğumuz süreçte “müzik ruhun gıdasıdır” diyen Başkan Orkan, müzikli bir program düşündüklerini söyledi. Planlanan çerçevede gençler ve çocuklar için evlerinde çekecekleri videoları sitelerine koyacaklarını ve en çok tıklanan videoya ödül vereceklerini söyledi. Gençlere yaratıcı ve keyifli vakit geçirtmek istediklerini söyledi.

“İlk Üç’e Giren Ödül Alıyor”

Gençlere özel programlar düşündüklerini belirten Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan evlerde çekilen vidoların Karesi Belediyesi sitesinde yayınlanacağını ve ilgi gören ilk üç videonun ödüllendirileceğini söyledi.

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan yaş gruplarımızın tümü telefonu kullanamıyorsa diyerek yalnız yaşıyorsa diye düşünerek onları ziyaret edip ihtiyacınız var mı diyen çalışanlarımızda var. Şuan İşçi Bulma Kurumu vasıtası ile aldığımız çalışanlarla Büyükşehir Belediyemiz tarafından hazırlanan kolilerin dağıtımını da gerçekleştiriyoruz. Sosyal Yardımlarla ilgili taleplerde çok oldu rakam vermeyi de şuan doğru bulmuyorum. Ciddi bütçelerle halkımıza onları da ulaştırdık.

“Hastanenin Hastasının Cenazesi Orada Yıkanıyor”

Cenaze yıkama işlemleri ile yaşanan sıkıntılarda kulağımıza geliyor ve bazı kararlar aldık. Hastanelerde yatan ve yaşamını kaybetmiş kişiler hastanede yıkanıyor. Nakil sonrasındaki işlemler bizde. Belediyemizin doktoru ölüm raporu verdiyse bu kişiler belediyemiz tarafından işlemi yapılacak. Hastanede Koronavirüs olmasa dahi cenaze burada yıkanarak çıkıyor. Her sabah bu konuda yoğun bir telefon trafiği de alabiliyoruz bu konuya da bir açıklık getirmiş olalım istiyorum”

“Sosyal Mesafeye Dikkat!”

“Karesi Belediyesi olarak ekiplerimiz her konuda her canlıya ihtiyaç durumunda ulaşmaya devam ediyor. Benim insanlarımızdan ricam şu; sosyal mesafe kurallarına ve hijyene dikkat etsinler. Biz Karesi olarak onlar için sokakları, caddeleri ve gerekli yaşam alanlarını dezenfekte etmeye ve sokak hayvanlarından tutun güvercinlere su yem vb konularda her yardımda bulunuyoruz. Merak etmesinler çalışmamızı gece gündüz sürdürüyoruz” Kamil Akyürek’in Haberi

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu