GündemKöşe Yazıları

Diş Perisi İle Rüya Tabirleri

Diş Perisi İle Rüya Tabirleri

Rüyalara ve rüya tabirlerine inanır mısınız bilmem. Bir dönem üst üste dişle ilgili epey rüya görüp korkuyla uyandığım olmuştu. Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde araştırma görevlisi olan çok değerli bir ablama rüya tabirleri konusunda danıştığımda “Bir rüyayı görünce hemen birine anlatma. Hayra, olumluya yor ve birkaç gün bekle. Rüyalar korkunç olsa bile kimi zaman tam tersi çıkabiliyor. Bu yüzden kalbini ferah tut ve dua et.” demişti. Özellikle dişlerin dökülmesi, azı dişleri, ön ve arka dişlerin çürümesi, dişeti kâbusu, dişlerin kırılması, dökülen dişleri yerden tek tek toplamak ve dişle ilgili en ince detayları sıcak yatağımdan kalktığım gibi akıllı telefonuma uzanarak internetten araştırdığım doğrudur.

Çoğu kez rüyamda kendimi nasıl gördüysem olumlu şeyler gerçekleşecek olup yaşanan sıkıntıların biteceği, bereketin geleceği, mutluluğa ve zenginliğe dair yorumlar okumuştum. Hangi dişin kanadığı, kırıldığı yahut sallanan diş üzerine yapılan bazı yorumlarda ise aileden birinin vefat edeceğine dair olumsuz yorumlar da vardı diyanetin sitesinden okuduğumda.

***

Öyle bir rüya ki karabasan gibi düşünün ve sabah kalkar kalkmaz dişlerinizi tek tek elinizle kontrol edip ardından heyecanla aynaya bakıyorsunuz. “Oh, çok şükür ki rüyaymış ve tüm dişlerim yerinde. Sağlamlar ama sallanan dişim var mı ki…” deyip yeniden tedirgin olduğum günlerim de çok olmuştu. Rüyamda dişlerim avuçlarıma dökülüyor, biri değil de hepsi kökten yaşıyorlar aynı faciayı. Acı var mıydı hatırlayamıyorum ama korkuyla uyanınca hemen dişlerimi sayıp kontrole başlıyordum. Öyle geç vakitte korku filmi falan izlememiştim, kimseyle küs de değildim ama yatsı namazının ardından dua edip yatsak da demek ki kul olarak eksiklerimiz olabiliyor.

Okuyucumla küçük bir sırrımı paylaştım sayılır, gördüğüm rüyayı elbette uzun zaman paylaşamamıştım. Ama zamanla her insanın bu tarz korkulu rüyaları görebildiğine tanık olunca ben de dişlerle ilgili kâbusumu kaleme aldım. Çocukken ilk dişimiz sallanıp da süt dişlerimiz dökülmeye başladığında içten bir dua edip o dişi yumuşak yastığımızın altına koymayı tembihlerdi hani komşu teyzelerimiz. Düş perisi ile dişler arasında masum ilişki kurardık. “DİŞ PERİSİ” isimli 2010 (yılı) yapımı çocuk / komedi filmini izlerseniz eğlenerek zevk alırsınız. Bir rüyadan esinlendim, sizlere de güzel rüyalar görmek nasip olsun. Düş perileriniz düş’ünüzde müspet yorumlarla gezinip dişinize sağlıklı bir ömür aşılasın.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu