EğitimTürkiye Gündemi

Dört İlde Eğitime Kar Engeli

Ülkemizdeki bazı illerde yaşanan yoğun kar yağışı sebebiyle dört ilde eğitime ara verildi.

Dört İlde Eğitime Kar Engeli

Ülkemizdeki bazı illerde yaşanan yoğun kar yağışı sebebiyle, Hakkari ve Artvin’de, aynı zamanda Giresun’un 5 ilçesinde ve Trabzon’da alınan tedbirlerle eğitime 1 gün ara verildi.

Hakkari: Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, kentte etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle 15 Ocak Pazartesi günü il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullar ile özel öğretim kurslarında eğitime ara verildi. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

Artvin: Artvin genelinde olumsuz hava şartları nedeniyle, Giresun’un Çanakçı ilçesinde tüm okullarda, Espiye, Tirebolu, Görele ve Eynesil ilçelerindeki köy okullarında eğitime yarın ara verildi.

Trabzon: Trabzon’da ise taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Bu karar, öğrencilerin güvenliği açısından alındı.

Giresun: Giresun genelinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok ilçede okulların tatil edildiği bildirilmiştir.

Her üç ilde alınan bu tedbirler, öğrencilerin ve personelin güvenliği ile birlikte eğitim sürecinin aksamaması adına yapılmıştır. Öğrencilerin evlerine güvenli bir şekilde ulaşmalarının sağlanması ve olumsuz hava şartlarına karşı önlemlerin alınması amaçlanmıştır.

 

Haber Merkezi

Okullar Haftaya Şehitlere Saygı Duruşuyla Başladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu