Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikYaşam

Dünyayla Bağlantı Kurmak: Topraklama

İyileşme yolculuğunuza topraklanmayı eklemek istiyorsanız başlamanın tam zamanı! Peki toplanma nedir ve topraklanma nasıl yapılır? Dünyayla Bağlantı Kurmak: Topraklama

Topraklama ya da topraklanma, insan vücudu ve Dünya ile doğrudan bağlantı kurmasına yardımcı olmaktadır. Vücudumuzda bulunan doğal elektrik yüklerini dengelemek için kullanılmaktadır. Bu uygulama, uyurken ya da otururken dışarıda çıplak ayak ile yürümeyi ya da iç mekan topraklama sistemlerini kullanmayı içermektedir.

Dünyayla Bağlantı Kurmak: Topraklama

Topraklanma zihni olumlu yönde etkileyebilse de, bu tür bir topraklama ruh sağlığı tedavisinde kullanılan uygulamadan farklıdır. Yapılan araştırmalar, topraklanmanın ağrı, stres ve vücuttaki iltihaplanmanın azaldığını ve genel zihinsel sağlığın iyileştiğini göstermektedir. Bu teknik, vücut ile dünyanın elektrik akımları arasındaki bağlantıyı yeniden kurmaktadır.

Dünyayla Bağlantı Kurmak: Topraklama

Topraklanmanın tarihi nedir?

Tarih boyunca yerli toplumlar, Dünya’nın iyileştirici gücünün faydalarını benimsemişler ve onu çeşitli şekillerde tanımlamışlardır. Örneğin; Çin tıbbında, “chee” olarak telaffuz edilen Qi terimi, evreni dolduran hayati enerji olarak tanımlanır. Kadim filozof Ge Hong; “İnsanlar qi’nin içinde bulunur ve qi de insanların içinde bulunur. Gökten ve yerden on bin şeye kadar her biri yaşamak için qi’ye ihtiyaç duyar” demektedir.

Modern bilim insanları, Dünya’nın elektronlarının vücudumuzun elektrik akımını dengeleme yeteneğini savunmaya devam etmektedir. İnsanlar kendilerini iyileştirmenin basit, ucuz yollarını aradıkça, bu topraklama tekniği büyümeye ve ilgi görmeye devam etmektedir.

Dünyayla Bağlantı Kurmak: Topraklama

Topraklanma çeşitleri nelerdir?

Topraklama teknikleri, enerjinizi doğrudan ya da dolaylı temas yoluyla dünya ile yeniden bağlamaya odaklanır. Bu yöntemler şunlardır:

  • Doğada çıplak ayak ile yürümek
  • Yerde uzanmak
  • Yüzmeye gitmek ya da tuz banyosu yapmak
  • Bahçıvan işleri ile uğraşmak
  • Bir ağaca yaslanmak ya da sarılmak
  • Topraklama matları, battaniyeler ve çoraplar kullanmak

Topraklanma nasıl yapılmaktadır?

Günlük yaşamınızda dünya ile yeniden bağlantı kurmanın ve vücudunuzun doğal savunma sistemini eski haline getirmenin birçok yolu vardır.

Yürüyüşe çıkın: Çimlerde, kumda ya da çamurda yürüyerek çıplak ayaklarınızı zemine bağlamanın yollarını bulun. Ayaklarınızın altındaki zemin hissine dikkat ederek yürümeye özen gösterin.

Topraklama3

Toprak ile oynayın: Toprağı kazın ve toprağı parmaklarınızın arasına alın. Bir apartman dairesindeyseniz bahçenizde ya da pencere pervazınızda bir saksı ile bunu yaratabilirsiniz. Doğrudan topraktaki enerjiye bağlanabilirsiniz.

Kendinizi içeride topraklayın: Dışarı çıkmak bir seçenek olmadığında, bazı eşyalar sayesinde dışarıda çıplak ayak ile olacağınız doğrudan bağlantıyı değiştirerek kullanışlı olur. Topraklama matı ya da paspası, bir doğa yürüyüşünün fiziksel bağlantısını kopyalayarak Dünya’nın elektrik akımlarını eve ya da ofise getirir.

Topraklama, fiziksel ve zihinsel sağlığınızı olumlu yönde etkilemenin ücretsiz ve nispeten hızlı bir yolu olabilir. Uzmanlar, faydalarından yararlanmaya başlamak için 30 dakikanın yeterli olduğunu öne sürüyor. İster bir ağaca yaslanın hatta sarılın, ister doğada çıplak ayak ile yürüyün, ister bir metal çubuğa dokunun topraklama terapisini sağlıklı yaşam rutininize kolayca dahil edebilirsiniz.

Topraklanmanın faydaları nelerdir?

Modern bilim insanları, eski bütünsel uygulamaları kullanmaya devam ettikçe yeni tedaviler ortaya çıkmaktadır. Araştırmalar, topraklanma ile bu sağlık sorunlarında ölçülebilir iyileştirmeler arasında umut verici bir bağlantı olduğunu gösteriyor.

Dünyayla Bağlantı Kurmak: Topraklama

Kronik yorgunluk ve uyku bozukluklarını iyileştirir

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, dört hafta boyunca topraklanma matı kullanan kişilerin yorgunluğu, uyku bölünmelerini azalttığını ve uyku sürelerini iyileştirdiğini gösterdi. Ayrıca depresyon, stres ve ağrılarında iyileşme bildirdiler.

Bağışıklığı artırır

Araştırmacılar, dünyanın tüm canlı hücreleri elektrik iletkenliği ile bir arada tutulan canlı bir matris aracılığıyla birbirine bağladığına inanıyor. Bu, matrise bağlanarak vücudun doğal bağışıklığını geri kazandıran bir bağışıklık savunma sistemi olarak antioksidanlara benzer şekilde davranır.

Kalp sağlığını iyileştirir

Bir çalışma, topraklanma tekniklerinin uzun süreli kullanımının hipertansiyonu olan kişilerde kan basıncı düzeylerini düşürdüğünü göstermektedir.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu