GündemEğitimİlçe Haberleri

EDREMİT’TE EDEBİYAT RÜZGÂRI

BENGİ projesi kapsamında Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünce üç yıl önce başlatılan ve uygulanan “Edebiyat Rüzgârları” projesinin dördüncü etkinliği Yılmaz Akpınar MTAL’de düzenlenen şiir okuma yarışmasıyla gerçekleşti.

Dsc 0074
En Güzel Kim Okudu?

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan yarışmaya okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Farklı ortaöğretim kurumlarından 12 öğrenci, Turgut Uyar’ın “Bir Gün Sabah Sabah” şiirini okuma yarışmasında birbirinden güzel yeteneklerini sergilediler ve izleyicilerden büyük alkış topladılar. Jüri üyeleri tarafından değerlendirme yapılırken öğretmenlerin seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar programa renk kattı.Seçici kurulda Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Tuncay Çoğul, Göbelezoğlu Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Salih Kaya, 75. Yıl Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Işıl Atak, Mevlana Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Emine Arzu Tüfekçioğlu ve Şehit Tümgeneral Aydın Aydoğan Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Özgür Demiralp görev aldı.Jüri tarafından yapılan değerlendirmede birinci olan Ülkü Muharrem Ertaş Anadolu Lisesi öğrencisi Seher Öner’e 500 TL’lik birincilik ödülü Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf Koç tarafından verildi. İkinci olan Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Saliha Nur Ürer, 300 TL para ödülünü Okul Müdürü Emine Aşkan’dan aldı. Yarışma üçüncüsü olan Edremit MTAL öğrencisi Ercan Caner Akçay’a ise 200TL’lik para ödülü 75. Yıl Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Işıl Atak tarafından verildi.

‘Becerileri etkili kullanma’

Programın sonunda bir konuma yapan Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf Koç: “Sayın Valimiz Ersin Yazıcı’nın himayesinde başlatılan, İl Millî Eğitim Müdürümüz  Yakup Yıldız koordinesinde yürütülen BENGİ projesi kapsamında müdürlüğümüzce hazırlanan ‘Edebiyat Rüzgârları’ projemizin dördüncü etkinliği olan şiir okuma yarışmasında yeniden bir aradayız. Bu yarışmada öğrencilerimizin Türk edebiyatının başarılı şairlerini ve eserlerini tanıtmayı, şiiri sevdirmeyi, kendine güven duygularını geliştirmeyi, Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma becerilerini geliştirmeyi amaçladık. Bir sonraki Edebiyat Rüzgârları, 22 Mart’ta Fikriye-Mehmet Elberk Anadolu Lisesinde, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun ‘Türküler Dolusu’ şiirinin okunması yarışmasıyla esmeye devam edecek. Dizeleriyle okuyanlara birtakım yaşanmışlıkları çağrıştıran, bazen iç acıtan, çoğu zaman da aşka dokunan güzide şair Turgut Uyar’ın ‘Bir Gün Sabah Sabah’ şiirini okuma yarışmasına katılan ve yarışmada dereceye giren tüm öğrencilerimizi, değerli velilerimizi, programda emeği geçen öğretmenleri ve okul idaresini tebrik ediyorum.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu