GündemEkonomiÖzel Haberler

Eğinlioğlu: Sanayici Sıkıntıda, ANCAK ÖNCE SAĞLIK

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı Hasan Eğinlioğlu, Covid-19 salgınının Balıkesir ekonomisine etkisi ne olur? Sorusuna, “Önce sağlık bu konuda başarılı olacağımız kesin, diğer ülkelere baktığımızda iyi bir şekilde ilerlediğimizi görüyoruz, ama ekonomik anlamda ihracat yapan ve iç piyasaya üretim yapan birçok firmalarımızın sıkıntı içerisinde olduğunu görüyoruz. Buna dair devletin aldığı SGK destekleri vs. gibi tedbirler oldu. Allah izin verirse bu sıkıntılı dönemi atlatacağız” şeklinde yanıt verdi.

BİR KİŞİYE 8 MASKE

Organize sanayi sitesinde ve Balıkesir sınırları içinde çok sayıda üretim tesisi ve buralarda çalışan önemli sayıda insan olduğunu belirten BSO Başkanı Eğinlioğlu, “yanlış hatırlamıyorsam belli bir tarihte sanayi kuruluşlarına da bir kişiye 8 maske verilecekmiş gibi bir karar alındığını ve dağıtılacağını öğrendik. Bu durumda bir sıkıntı olmayacaktır” dedi.

“ALINMASI GEREKEN KARARLARDI”

Covid-19 (koronavirüs) pandemisi ile ciddi bir ihtiyaç haline dönüşen Maske ve Maske üretimi ile adımlar atıldığını ifade eden Eğinlioğlu, “Maske üretimi ile ilgili çok ciddi kararlar alındı. Bunlar alınması gereken kararlardı. Yaşanan sıkıntılar belki nokta virgül olarak görülüyor. Birçok firma maske önlük ve hijyen malzemeleri ile ilgili çok ciddi çalışmalar yapmaya başladılar” dedi.

TEMEL İHTİYAÇ ÖNE ÇIKTI

Covid-19 pandemisinin tüm dünyada temel ihtiyaçları ön plana çıkardığını ifade eden Eğinlioğlu, “İnsanların karnının doyması gerektiğini anladılar. Alıveririz bir yerlerden, ya da ithalat yapılır diye düşündü ülkeler. Coğrafi şartlar yüzünden ülke topraklarında yetişemeyen bazı ürünler elbette alınabilir. Ama yetişen ürünlerde biz ve diğer ülkeler bir rehavet içerisinde oldular. Avrupa ve gelişmiş ülkelerde de aynı şey oldu” dedi.

SÜREÇ ÜLKEMİZE YARAYABİLİR

Bir çok ülkede sanayicilerin ucuz olduğu için Çin’i tercih ettiğini belirten Eğinlioğlu, Pandemi sonrası her şeyin fafklı olacağına işaret ederek, “Zor sürece katlanmak istemeyen yurt dışı sanayicileri, hemen Çin mallarını tercih ettiler. Çin’in ekonomisi de büyüdü ama korona etkilediğinden, insanların satın aldıkları şey konusunda biraz daha farklı bir sonuç olacağını düşünüyorum. Türkiye’ye pozitif yansıyabilir bu, Avrupalı Çin’den ithalat yaparken ya da ihracat bunun bir kısmını bizim gibi ülkelerden alma yolunda bir çaba içerisinde olacak bu da pozitif anlamda bize genişleme sağlayacaktır” dedi.

Sanayicinin üretim anlamında son yıllarda zorlandığını belirten Eğinlioğlu, “2018 ve 2019 yılları arası firmalarımız sıkıntılar yaşadılar, bu yıl da Covid-19 salgınından hem global hem yerel anlamda reel sektör sıkıntıyı yaşıyor. Devletimiz ciddi tedbirler aldı, yeterli mi? Bu tartışılabilir, ancak elimizdeki ürünleri en iyi şekilde kullandığımız sürece, çalışmaya hazır, dinamik bir güç olarak, her şeyin altından kalkabileceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

TOPYEKUN MÜCADELE EDİLİYOR

Sürecin şehrimizde iyi yönetildiğini ifade eden Hasan Eğinlioğlu ‘’Koronavirüsü salgını ile olarak, önemli olan sağlıktır durumunda hareket edersek, Vali bey jandarma sokaktaki polis arkadaşlarımız yöresel açıdan sağlık çalışanlarımız ve çalışan herkes çok yardımcı oluyor bu anlamda hem büyüklerimize hem vatandaşlarımıza çok teşekkür etmek istiyorum” dedi.
Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu