GündemEğitim

EĞİTİM –İŞ’TEN YKS AÇIKLAMASI

EĞİTİM İŞ yaptığı yazılı açıklama ile Üç oturumda gerçekleşen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları ÖSYM tarafından açıklandığını ve buz kez ilk defa uygulanan YKS sonuçlarına göre başarı oranlarının oldukça düşük olduğunun görüldüğünü belirtti.

Eğitim İş tarafından yapılan yazılı açıklamada şunkar ifade edildi: “ÖSYM tarafından yayımlanan 2018-YKS Sonuçları Ön Değerlendirme Raporu’na göre başta sayısal dersler olmak üzere tüm derslere ait doğru yanıt ortalamaları üzüntü vericidir. AYT’de, matematik testinde 102 bin adayın, fen bilimleri testinde ise 74 bin adayın tek bir doğru yanıt verememesi eğitimin geldiği acı tabloyu gözler önüne sermektedir. Bunun yanında yine öğrencilerin sınavlardaki başarı düzeylerinin mezun oldukları lisenin türüne bağlı olarak farklılık gösterdiği ortadadır.

Meslek lisesi ve imam hatip lisesi mezunlarının başarısızlığı yine ön plana çıkmaktadır. Bu yılın başarı oranlarının bu kadar düşük olmasının ardında, yedi yıldır uygulanan sistemin bir anda değiştirilmesi ve buna bağlı olarak öğrencilerin bozulan psikolojileri olduğunun göz ardı edilmemesi gerekmektedir.Açıklanan sonuçlar gösteriyor ki, son 16 yıldır ülkeyi tek başına yöneten siyasi iktidarın eğitim sistemini yap-boz tahtasına çevirmesinin faturası ne yazık ki çocuklarımıza ödettirilmiştir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu