Gündem

Ehliyetsiz sürücü ortalığı birbirine kattı: 2 yaralı

Ehliyetsiz sürücü ortalığı birbirine kattı: 2 yaralı… D-100 karayolunda ehliyetsiz sürücünün kullandığı pikap ters yöne dalarak takla attı. Kazada 2 kişi yaralı.

 

Ehliyetsiz sürücü ortalığı birbirine kattı: 2 yaralı

1 92 Jpg

Sürücünün kontrolünden çıktı

Kaza, D-100 karayolunda Sanayi Kavşağı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, D-100 karayolunda Ankara istikametinde seyreden E.D. yönetimindeki 14 ES 448 plakalı pikap, sürücüsünün kontrolünden çıktı.

Direksiyon hakimiyeti kaybolan pikap refüje daldı, ağaç ve demir tellere çarptı. Karşı istikamete savrulan araç, D-100 karayolunda ters döndü. Kazada sürücü E.D. ve M.B.Z. yara aldı. Çevredekiler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

Öte yandan olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince olay yerinde yaralıların kontrolleri yapıldı. Polis ekiplerince sürücü E.D.’nin ehliyetinin olmadığı tespit etti. Yaralılar ambulansla hastaneye gitti.

Kazayla ilgili soruşturma başladı.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLA

 

Trafik kazası anında yapılması gerekenler nelerdir?
  1. Yaralı Sürücü ve Yolcuların Kontrolü İlk Adım.
  2. Kaza Bölgesinde Emniyet Tedbirleri Hemen Alın.
  3. Kazaya Karışan Araç Kaçarsa Endişe Etmeyin.
  4. Olay Yerinin Fotoğraf ve Videosunun Çekilmesi Şart.
  5. Araçları Trafiğe Engel Olmayacak Alana Çekmelisiniz.

 

Trafik Kazası Sonrasında Yapılması Gerekenler

Bu olumsuz durum yaşandığında soğukkanlılığını korumanız ve doğru adımlar atmanız gerekiyor. Bu adımları birer birer hayata geçirin.  süreci en az sorunla atlatırsınız.

 

Ayrıca Yaralı Sürücü ve Yolcuların Kontrolü İlk Adım

Trafik kazalarının büyük bir kısmı yalnızca maddi hasarla sonuçlanıyor. Araçların her geçen gün yeni güvenlik sistemlerini devreye sokması sebebiyle can kaybı ya da yaralanmaların yaşandığı trafik kazalarının sayısı iyice azaldı. Ancak yüksek hızda ya da alkollü araç kullanımı devam ettiği sürece hiç can kaybı yaşanmayan trafik kazalarından bahsetmek mümkün değil.

Trafik kazalarında yaralanmalar ya da can kayıpları olur. Ortaya çıkacak bu olumsuzlar en önemli etmeni oluşturduğu için trafik kazası sonrasında yapmanız gerekenler arasında ilk sırayı yaralıların kontrolü alıyor. İlk olarak kendi aracınızdaki, sonrasında da kazaya karışan diğer araçtaki yaralı kişilerin kontrol etmeniz gerekli. Eğer kazada yaralanan kişiler varsa hiç vakit kaybetmeden ambulansın aranması gerekiyor.

iha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu