Gündem

EK SEFERLER KONULDU

 

Seyahat Acentası Yetkilisi Rasim Adın, Kurban Bayramı nedeniyle yoğunluk sürerken, otobüs şirketlerinin de ek sefer koyduğunu dile getirdi. Vatandaşları dönüş biletlerini erken almaları için uyaran Adın, özellikle öğrencilerin rezervasyon iptallerinin yaşandığını söyledi.

Kurban Bayramı nedeniyle trafik kilitlendi. Tatile ve ya memleketlerine gidenler yolda uzun kuyruklar oluştururken, Seyahat Acentası Yetkilisi Rasim Adın, özellikle bilet iptallerinin büyük sorunlara yol açtığını dile getirdi.

Yüzde 100 Doluluk Yaşanıyor

Otobüs seferlerinde yüzde 100 doluluk yaşandığını söyleyen Adın, ‘Kurban Bayramı nedeniyle oldukça yoğun seferler yapıyoruz. Vatandaşlar bayramdan 10 gün önce rezervasyonlara başladılar. Biletler çok önceden alındı. Rezervasyonlar da yapıldı. Herkes evine ya da tatile gidiyorlar. Bayram tatilinin de 10 gün olmasıyla birlikte seyahat edenlerin de sayısı arttı. Ek seferler koyduk. İhtiyaca ve gidilecek destinasyona göre, ek seferlerimiz devreye girecek’ ifadelerini kullandı.

‘En Çok İstanbul ve Bursa’

Büyükşehirlere daha fazla talep olduğunu söyleyen Rasim Adın, ‘Vatandaşlarımız, en çok İstanbul, Bursa ve İzmir gibi büyükşehirlere gitmek istiyorlar. En fazla doluluk oranı yaşadığımız şehirlerde bunlar. Biz de bayramdaki yoğun talebi karşılamak için bu şehirlere ek seferler koyduk’ ifadelerini kullandı.

‘Rezervasyon İptalleri Olumsuz Etkiliyor’

Son anda yapılan rezervasyon iptallerinin acentaları da vatandaşları da etkilediğini söyleyen Adın, ‘Rezervasyon iptalleri bizi olumsuz etkiliyor. Son anda değişen iptaller nedeniyle hem vatandaşlar mağdur oluyor hem de seyahat acentaları. Özellikle öğrenciler ve askerlerin toplu şekilde yaptıkları rezervasyonları bir anda iptal etmeleri yüzünden pek çok kişi mağdur oluyor’ şeklinde konuştu. Nihan Merve Yılmaz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu