Özel Haberler

1 MİLYON TURİST BEKLENİYOR

 

Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkmasıyla birlikte ülke genelinde 1 milyona yakın turist bekleniyor. Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ise, Balıkesir’de turizm potansiyelinin arttığını ve bayramda da yüksek turist beklentisi olduğunu söyledi.

 

Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkmasının turizm sektörüne “ilaç gibi geldiğini” söylemişti. Durağan geçen bir tatil sezonunun ardından 10 günlük sürecin özellikle turizmciler açısından da önemli olduğunu söyleyen İşler, sektöre bayram bereketi geldiğini dile getirdi. Özellikle Ege Bölgesi’nde yüzde yüz doluluk oranı beklenirken, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı da tatilcilerin Balıkesir’i bu bayram da tercih edeceğini dile getirdi.

Balıkesir’de Turizm Gelişiyor

Balıkesir’deki turizm faaliyetlerinin deniz-kum-güneş turizminin ötesine taşındığını söyleyen Çaltı, Sındırgı, Bigadiç, Gönen gibi ilçelerde termal turizm ve kültürel turizm açısından önemli adımlar atıldığını söyledi. Özellikle Sındırgı’nın kültürel değerlerini ortaya çıkaran projelerin, turizme de büyük bir katkısı olduğunu söyleyen Çaltı, Balıkesir’in eko turizm, sağlık turizmi, termal turizm ve deniz turizmi açısından oldukça zengin olduğunu belirtti.

Yerli Turistin Tercihi

Genellikle bayramlarda yerli turistin tercihinin Balıkesir olduğunu dile getiren Çaltı, otellerdeki doluluk oranının yüzde 100’e ulaşacağını beklediklerini söylerken, bunun yanı sıra aile bireylerinin ve ya akrabaların yanında konaklamalar yapılabildiğini dile getirdi. Bu konaklamalarla birlikte, Balıkesir ve ilçelerinin de hareketli bir bayram geçireceğini söyledi. Nihan Merve Yılmaz

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu