EkonomiTürkiye Gündemi

Ekmek ve Simit Fiyatları Hangi Kriterlere Göre Belirlenecek?

Ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde yeni bir dönem başlıyor. Ticaret Bakanlığı'nın olumlu görüşünü almadan artık fiyatlar belirlenemeyecek.

Ekmek ve Simit Fiyatları Hangi Kriterlere Göre Belirlenecek?

Ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde yeni bir dönem başlıyor. Ticaret Bakanlığı’nın olumlu görüşünü almadan artık fiyatlar belirlenemeyecek. Bakanlık, olumsuz görüş bildirirse Birlik, revize edilmiş tarifeyi tekrar Bakanlığa sunacak.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu’nun ilgili yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Bundan böyle, ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde il genelinde bir komisyon devrede olacak.

Bu komisyon, ilgili belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşacak. Fiyatlar, Ticaret Bakanlığı’nın olumlu görüşünün alınmasının ardından Birlik tarafından onaylanacak.

Ancak, Bakanlık olumsuz görüş bildirirse Birlik, yeni tarife talebini komisyon toplanmadan gerekçeleriyle birlikte tekrar Bakanlığa sunacak. Karar, Bakanlık görüşünün alınmasından sonra onaylanacak. Bu adımlarla, ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde daha şeffaf bir süreç izlenmesi hedefleniyor.

 

 

AA

Türkiye’ye Yapılan Yatırım Miktarı 910 Milyon Doları Aştı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu