TeknolojiDünyadan Haberler

Elon Musk Üniversite Kuruyor!

Elon Musk'ın, son Bloomberg raporlarına göre, Austin, Teksas'ta kendi üniversitesini kurma isteği ortaya çıktı.

Elon Musk Üniversite Kuruyor!

Elon Musk’ın, son Bloomberg raporlarına göre, Austin, Teksas’ta kendi üniversitesini kurma isteği ortaya çıktı. İşte detaylar:

Musk’ın planları arasında başta genç öğrenciler olmak üzere bir okul projesi bulunuyor. Vergi beyanlarına dayanan incelemeler, Musk’un STEM (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik) konularına odaklanan bir okul açmak için yaklaşık 100 milyon dolar bağış yaptığını gösteriyor. Başlangıçta 50 öğrenciye hitap edecek olan bu program, ilkokul seviyesinde eğitim sunacak.

Musk’a ait yardım kuruluşu olan The Foundation, ilerleyen süreçte üst düzey eğitim sunan bir üniversite kurma hedefiyle çalışmalarını genişletecek. Belgelere göre, üniversite için akreditasyon başvuruları yapılacak ve öğrencilerden eğitim ücreti talep edilebilecek; ancak ihtiyaç sahibi öğrencilere burs imkanı sağlanacak.

Elon Musk'Tan Asparagas Haberlere Savaş

Elon Musk, geçmişte eğitim konusuna olan ilgisini sıkça dile getirmiş ve daha önce kendi çocukları ve şirket çalışanlarının çocukları için Ad Astra adında bir okul açmıştı. Ayrıca, Musk, okulun not sistemine odaklanmadığını, bunun yerine “yetenek ve beceri” üzerine yoğunlaştığını ifade etmişti. Geçtiğimiz aylarda yapılan bir habere göre Musk, Snailbrook’ta Montessori tarzı bir okula ilgi duyduğu belirtilmişti. Aynı zamanda, Teksas Teknoloji Enstitüsü kurma konusunda şaka yapmış ve ABD’deki eğitim sistemiyle ilgili çeşitli yorumlarda bulunmuştu. Musk, pazartesi günü yaptığı açıklamada, SpaceX ve Tesla’nın son yıllarda ABD üniversite mezunlarının becerilerinde anlamlı bir düşüş fark ettiğini belirtti.

 

 

Haber Merkezi

Elon Musk’ın Hayatı Beyazperdeye Taşınıyor!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu