Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Enerji Timi, Kadınlara Tasarrufu Anlattı

Uludağ Elektrik, 5 milyonu aşkın bir nüfusa hizmet vermektedir. Uludağ Elektrik, enerji tasarrufu ve verimliliği bilinçlendirmesini, Enerji Danışmanım Projesi kapsamında hanelerde ve küçük işletmelerde başlattı. Enerji tasarrufu ve verimliliği bilinçlendirmesine Bursa, Çanakkale ve Yalova’ da başladı. Ardından Bandırma’da devam ediyor.

 

 

Enerji Timi, Kadınlara Tasarrufu Anlattı… Bandırma Belediyesi, Bandırma Kent Konseyi üyeleri ve kursiyer kadınlardan oluşuyor. Bir topluluğa enerji tasarrufu ve verimliliği konusunda bilgiler aktarıyorlar. Ayrıca şirket, sürdürülebilir bir dünya için enerjinin önemi ve hane içi elektrikli cihaz kullanımında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi veriyorlar. Gerçekleştirilen eğitimde, bir yandan enerji verimliliği ve tasarrufu konusunda akıllarda yer eden soru işaretleri giderdiler. Diğer yandan da gerçekleştirilen atölye çalışmasında birbirinden güzel çantalar ürettiler.

“Enerjik tüyolar kadınlarla paylaşıldı”

Uludağ Elektrik, geçtiğimiz yıllarda Enerji Danışmanım Projesiyle vatandaşları bilinçlendirmeye başladılar. Uludağ Elektrik, enerji tasarruf ve verimliliğini farklı hedef kitlelere yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Şirket, tasarrufu aynı zamanda gelecek nesiller için kazanılması gereken bir alışkanlık olarak görüyorlar. Bu bilinci aileden başlayıp topluma yayacak en önemli halkalardan biri olan kadınlara yönelik etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyor. Kadınlardan başlayan bilinçlendirme çalışmasıyla, topluma bu alışkanlığı kazandırmayı hedefliyorlar. Bandırma Belediyesi ve Kent Konseyi iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte kadın kursiyerlere tasarruf uygulamaları anlattılar. Pandemi sonrası evlerde yükselen elektrik tüketimlerinin nedenleri, hanelerde tasarruf ve verimlilik sağlatacak enerjik ipuçları, enerjiyi verimli kullanmanın aile bütçesinin korunmasındaki önemi gibi konular hakkında bilgiler verdiler. Etkinlikte, katılımcıların sorularına da yanıt verilirken, bilinçlendirici kitap ve broşürler de dağıttılar.

Enerji Timi Kadınlara Tasarrufu Anlattı

“Tasarruf uygulamalarını daha fazla kişiye ulaştırmak hedefleniyor”

Şirket, düzenlenen etkinlikle birlikte tasarruf uygulamalarının daha fazla kişiye ulaşmasını hedefliyor. Kadınlardan alınan geri bildirimler ile tasarruf tüyolarına her geçen gün yenilerini ekliyor. Her hedef kitleye özel proje yürüten şirketin Enerji Danışmanım Projesi kapsamında oluşturuluyor. Enerji Danışmanı Timi ile evler ve iş yerleri ziyaret ediliyor. Devamında tasarruf ve verimlilik konusunda bilinçlendirme yapılıyor. Ziyaret sırasında elektrikli aletlerin, aydınlatmaların, ısıtma ve soğutma sistemlerinin enerji tüketimleri incelenerek, bu cihazların nasıl kullanılması ve konumlandırılması gerektiği de anlatılıyor. Aynı zamanda kullanıcılara özel olarak sunulan tasarruf ve verimlilik tavsiyeleri ile hem enerji tüketiminde hem de fatura tutarlarında nasıl düşüş sağlayacaklarını gösteriyorlar. Dahası kullanıcılar, bu enerjik tüyolarla faturalarında yüzde 20’ye varan tasarruf sağlayabiliyorlar.

Danlatimmmm

Ayrıca tüketiciler, şirketin Enerji Danışmanım sayfasına ‘www.uludagelektrik.com.tr’ adresi üzerinden de ulaşabiliyor. Evlerinde kullandıkları cihazları adet, cihaz gücü, haftalık kullanım süresi ve sayısını kendi kullanım alışkanlıklarına göre belirlediklerinde, oluşacak enerji tüketimini ‘kWh’ cinsinden hesaplayabiliyor ve faturalarına etki edecek tutarı görebiliyorlar. Son olarak buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi gibi beyaz eşyaların, televizyon gibi elektronik eşyaların enerji tasarrufunun nasıl yapılacağı gibi konular hakkında detaylı bilgiye de ulaşabiliyorlar.

…Enerji Timi, Kadınlara Tasarrufu Anlattı….

Haber: Güler Şahin

Daha fazla haber için tıklayınız…

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu