SporGündem

Ergun Öztuna Hayatını Kaybetti

Ergun Öztuna Hayatını Kaybetti

 

Fenerbahçe’nin eski futbolcusu  Ergun Öztuna hayatını kaybetti. Öztuna  Geçtiğimiz ay kalça kemiğini kırdığı için ameliyat oldu. Daha sonra ameliyat olduğu hastanede gözlem altında tutulan  Öztuna hayatını kaybetti. Öztuna’nın ölümünü ailesi sosyal medyadan açıkladı.

 

&Quot;Ergun

Ayrıca Fenerbahçe Kulübü de eski futbolcusu hakkında taziye mesajı yayınladı.  Kulübün taziye açıklaması şu şekilde;

Türk futbolunun ve Fenerbahçemiz’in unutulmaz ismi ‘Puşkaş Ergun’ lakabıyla tanınan eski futbolcumuz Ergun Öztuna’yı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhum Ergun Öztuna’ya Allah’tan rahmet; değerli ailesi, sevenleri ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz.” Şeklinde.

 

Asdads 1

 

Öztuna’nın cenaze töreni yarın 10:45’te Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde olacak. Daha sonra öğle namazına müteakip Karacahmet mezarlığında toprağa verilecek.

Gazete Merhaba

 

Ergun Öztuna Kimdir?

16 Ağustos 1937’de Manisa doğumlu olan Ergun Öztuna, Futbola Akhisar’da başladı. Ailece İzmir’e taşınmaları nedeniyle eğitimine Karşıyaka Lisesinde devam etti ve Karşıyaka spor kulübüne transfer oldu. Kısa zamanda İzmir Karması’nın değişmez oyuncusu oldu. İzmir’de oynanan Macaristan maçı sonrası, beğendiği oyuncu sorulan Ferenc Puskás’ın “Ergun diye genç bir çocuk var onu beğendim.” demesi ülke genelinde tanınmasını sağladı. Karşıyaka’da oynadığı futbol, 1956 yılında henüz 17 yaşındayken Fenerbahçe’ye transfer olmasında etkili oldu. 1956-57 sezonunda en centilmen futbolcu ödülünü aldı. 1959 yılında Fenerbahçe’nin Türkiye Profesyonel Ligi’ndeki ilk golüne imzasını attı. Sarı-lacivertli forma ile 2 İstanbul Ligi, 1 Türkiye Ligi şampiyonluğu yaşadı. Fenerbahçe taraftarı yüksek tekniği nedeniyle ona “Puşkaş” lakabını taktı.

 

1963 yılında Bursaspor’un 1. Lig’deki ilk golünü de Ergun Öztuna kaydetti. Avusturya’da Austria Klagenfurt, Bursaspor, Karşıyaka ve Nazillispor’da kısa süre oynadıktan sonra, 1964’te Fenerbahçe’ye geri döndü. Kısa bir süre Rizespor’a kiralık olarak giden Öztuna, yaşadığı sakatlıklar ve ağır menisküs ameliyatları nedeniyle 1971 yılında futbolu Fenerbahçe’de noktaladı.

 

 

Gazete Merhaba İnstagram

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu