Özel Haberlerİlçe Haberleri

Eşsiz İlçe Suya Doydu! Taşkınla Boğuşuyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gece yağan yağmur olumsuz etkiler yarattı. Sel baskınları yaşanan ilçede altyapı yetersizliği gün yüzüne çıktı.

Eşsiz İlçe Suya Doydu! Taşkınla Boğuşuyor

Essiz Ilce Suya Doydu Taskinla Bogusuyor 1
Eşsiz İlçe Suya Doydu! Taşkınla Boğuşuyor

Nikita Deresi Acil Islah Edilmeli

Ayvalık’ta Nikita deresi acil ıslah beliyor. Konuyla ilgili İklim değişikliğine bağlı olarak etkili yağış ve toprağın doygunluk seviyesine ulaştığını belirten Başkan Mesut Ergin, “ Etkili yağış sonrası bazı bölgelerde su taşkınları yaşandık. Deresi’nin Devlet Su İşleri tarafından ıslah edilmeli aksi daha da önemli felaketleri yaşatabilir. Önlem şart” dedi.

Essiz Ilce Suya Doydu Taskinla Bogusuyor 2
Eşsiz İlçe Suya Doydu! Taşkınla Boğuşuyor

“Altyapı Yatırımı Hız Kazanmalı”

Yaşanan olumsuzlukla ilgili Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin Merhaba Gazetesi’ne konuştu. Başkan Ergin, altyapıdaki yetersizliğe dikkat çekti. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin“ Ayvalık’ta yaşadığımız fırtına ve su taşkınları gibi durumlar bizi öncelikle üzüyor. Ancak bu durumda bizim hemen acilen bir altyapı çalışmasını hayata geçirmemiz gerekiyor. Gözden geçirmemiz gereken altyapı bu yaşanan olumsuzluklar karşısında daha da elzem hale geldi” dedi.

Essiz Ilce Suya Doydu Taskinla Bogusuyor 3
Eşsiz İlçe Suya Doydu! Taşkınla Boğuşuyor

Toprak Suya Doydu Taşkın Yaşandı

Ayvalık’ta alt yapı yetersizliğine dikkat çeken Başkan Ergin, her fırsatta dile getirdiğim bir konu bu altyapı. Bu konuda hızla müdahale için altyapı yatırımı hızlanmalı” dedi. Gece saatlerinde ilçede etkili olan çok kuvvetli yağışla birlikte metrekareye 70 kilogram yağmursuyu düştüğü öğrenildi.

Nikita Deresi Acil Islah Edilmeli

İklim değişikliğine bağlı olarak etkili yağış ve toprağın doygunluk seviyesine ulaşması sebebiyle bazı bölgelerde su taşkınları yaşandığını belirten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, ” Su taşkınının tüm bölgeyi etkileyen Nikita Deresi’nin Devlet Su İşleri tarafından ıslahının en önemli sorunlardan biri olduğunu söyledi.

Essiz Ilce Suya Doydu Taskinla Bogusuyor 4

“Belediye Ekipleri Acil Müdahale Ekibi Teyakkuzda Bekliyor”

“Başkan Ergin, “Bir an önce çözülmesi gerekli. Ve bu durum daha sonra olabilecek daha büyük afetler için bize önemli bir uyarı yapmıştır. Hepimize geçmiş olsun, yaralarımızı birlikte saracağız” diye konuştu. Öte yandan sabah saat 06.00’da olay yerine giderek inceleme yaptığını belirten Mesut Ergin esnafları da dinledi. Belediye’nin acil müdahale merkezi ekiplerinin gece ve gündüz 24 saat çalışma sistemi ile çalıştığına ve teyakkuzda beklendiğini dile getirdi. Ayrıca koordinasyon halindeyiz acil müdahale ekiplerimiz hazır ve can kaybı olmaması büyük bir zararı önledi ancak olası yoğun yağışlara karşı DSİ’nin ıslah çalışması önemli. Burada bir ıslah gerçekleşti ancak yeterli bir ıslah sağlanmalı ki olası bir avı yaşanmasın” dedi.

Essiz Ilce Suya Doydu Taskinla Bogusuyor 5

İzmir Çanakkale Karayolunda Çalışma Gerçekleşti

Belediye ekiplerinin meteoroloji verilerine göre hareket ettiğini ve hazır beklediğini belirten Başkan Ergin, dalgıç pompacılarımız ve gerektiğinde iş makinelerimizle müdahale çalışmaları hemen başlatılıyor. İzmir Çanakkale karayolu üzerinde meydana gelen bu durumada karayolları müdahale etti. Bizler yine ordaydık ancak dediğim gibi toprak suyu kaldırmıyor ve olası yoğun yağışa karşıda ıslah çalışmaları önemli” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Ayvalık Sular Altında Kaldı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu