Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlik

Eşsiz Manzaralı 5 Tren Turu

Geçmişin en ihtişamlı seyahat aracı olan trenler günümüzde de popülerliğini koruyor. İşte karşınızda eşsiz manzaralı 5 tren turu!

Eşsiz izleme 5 Tren Turu

Karayolu ya da türüyle bir yerden bir yere ulaşmak daha hızlı olsa da yolculuğun kendini bir keyif haline gelen bu nostaljik araç modası hiçbir zaman geçmeyecekmiş gibi görünüyor.

Birbirinden konforlu, lüks, hatta kimileri tavana kadar uzanan camlarıyla kesintisiz bir şekilde manzaranın keyfini çıkarmanızı sağlayan trenler seçenekleri sizler için bölgelerimize bir göz atın.

Eşsiz Manzaralı 5 Tren Turu

Buzul Ekspresi, İsviçre

Tablo güzelliğindeki manzaraların keyfini çıkaracağınız 8 saatlik bir yolculuk süren Glacier Express, belki de dünyanın en yavaş treni. Saatte 45 kilometre hıza ulaşan tren, zaman aralığı 35 kilometreye düşerek seyir keyfinizi maksimuma çıkarmanızı sağlıyor. Bu trenle uzun vadede tam anlamıyla mükemmel bir deneyim. Tren vagonlarındaki camlar oturma yerlerinden tavanın ortalarına kadar uzandığı için sürekli bir manzara keyfi sunuyor. Alpler’in eteğinde yol alırken başlığınızı hangi yöne çevirirseniz çevirirseniz büyüleyici bir görüntüyle karşılaşıyorsunuz. Gözlerinize bayram ettirecek bu büyüleyici rotanın başlangıç ​​noktası, 4478 metre yoğunluktaki Matterhorn’un nefesini kesen çalışmaya sahip Zertmatt.

Eşsiz Izleme 5 Tren Turu

Bu şirin dağ köyünden kalkan tren İsviçre’nin en zarif tatil beldesi St. Morizts’e kadar gidiyor. Solis ve Landwasser viyadüklerini, spiral tünelleri olan Albula hattını, İsviçre’nin en büyük kanyonunu ve Oberalp Geçidi’ni görebileceğiniz güzergahta, trenin tam 291 köprüden, 91 tünelden geçtiği söyleniyor. Glacier Express ile seyahat eden kişilerden siz trende yapabileceğiniz süre boyunca birbirinden güzel dağ köyleri, göller, şelalelerle renklenen manzaraların tadını çıkaramayacaksınız. Fotoğraf çekmeyi sevenler için ufak bir not; Trenin son vagonunu tercih ederseniz viyadükler ve tünellerden geçerek treni de manzarayla birlikte görüntüleyebiliyorsunuz.

Rocky Dağcı, Kanada

Vancouver’dan kalkan cam tavanlı Rocky Mountaineer trenleri Kanada’nın doğusuyla batısını açma başlama tarihi açma üzerinde çalışıyor. Bu trenle yolculuklar yapmayı tercih edenler yol boyunca uzanan kanyonlar, dağ geçitleri, efsanevi tüneller, göller ve ulusal parkların büyüleyici güzellikleri eşliğinde anılarına yer kalacak bir tatil yapabilirler.

Eşsiz Izleme 5 Tren Turu

Trenlerin yataklı vagonları yok, ancak her yerde konaklayabiliyorsunuz. Rocky Mountaineer’in bir gecelikten dokuz geceliğe kadar farklı seyahat rotaları da var. Hepsi birbirinden keyifli. Hangi rotayı tercih ederseniz edin; Kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri, gün boyu kahve, çay ve yiyecekler, rahat koltuklar ve geceleri otel konaklamaları için ekstra ücret ödemeniz gerekmiyor.

Belmond Hiram Bingham, Peru

Adını Machu Picchu’yu keşfeden Amerikalı kaşif Hiram Bingham’dan alan tren, Cusco’dan hareketle Machu Picchu’ya gidiyor. Trenin ahşap ve temel yapısı ile 1920’lerin tarzını yansıtan konforlu vagonlara adım attığınız anda rahat bir seyahatin ilk sinyallerini alıyorsunuz. Kokteyllerle karşılandığınız bu lüks seyahatte; Canlı müzik, Peru mutfağından lezzetli yemekler ve doğal ki hayranlıkla izleyeceğiniz manzaraların boyutlarını taşıyor.

Eşsiz Izleme 5 Tren Turu

Hedefi Machu Picchu’ya kadar mistik olan bu tren yolculuğu ilk olarak 2003 yılında başlatıldı. O gün binlerce yolcu Machu Picchu’ya ulaşmak için bu konforlu ve eğlenceli treni tercih etmiş. Diyelim ki Hiram Bingham’la yolculuğunuzu 9 günlük varan bir keyfe dönüştürebilir, yine Cusco’dan kalkan trenlerle bu büyüleyici ülkenin farklı yerleşimlerini de görebilirsiniz.

Kaliforniya Zephyr, ABD

Chicago’dan kalkan The California Zephyr ile tam 51 saat 20 kişilik harika bir yolculuk yapabilirsiniz. Tavana uzanan geniş kameralarıyla tam bir seyir treni olan California Zephyr’in son durağı ise San Francisco’dur.

Eşsiz Izleme 5 Tren Turu

Kuzey Amerika’daki en güzel tren gezilerinden biri olarak bilinen yollar boyunca; Nebraska ovalarından Rocky Dağları, Glenwood Kanyonları, Truckee Nehri, Donner Gölü, San Pablo Körfezi ve Carquinez Boğazı’nı görme şansına erişebiliyorsunuz. Bu konforlu ve lüks seyahat boyunca yapılması gereken tek şey manzaranın tadını çıkarmak.

Flåm Demiryolu, Norveç

2014 yılında National Geographic Travellers dergisinin Avrupa’nın en iyi 10 tren yolculuğu arasında saydığı, Lonely Planet’in daha da ileri giderek dünyanın en iyi tren yolculuğu olarak tanımladığı Flåm Demiryolu, Norveç’in en olağanüstü dağlık manzaralarını görmek için harika bir seçenek. Manzaraların tadını çıkarmanız için 40 km hızla yol alan tren, dünyanın en güzel fiyordlarından biri sayılan Aurlandsfjord’un ucunda yer alan Flåm kasabasından kalkıyor. Deniz seviyesindeki bu kasabadan 50 tırmanışla 867 metre seviyesindeki Myrdal dağ istasyonuna ulaşıyorsunuz.

Eşsiz Izleme 5 Tren Turu

20 km uzunluğundaki yol boyunca; Norveç’in popüler bisiklet rotası Rallar Road, minicik şirin köyler ve köpük köpük akan şelalelere hayran kalıp 20 adet tünelden geçiyorsunuz. Yolculuğun büyük bir bölümünde masmavi bir nehir de ayrılıyor. Kjosfossen Şelalesi’ne ulaştığınızda 5 dakikalık trendden inip platforma dönüş baş döndürücü güzellikteki şelalenin fotograflarını çekme olanağınız var. Geniş camlara ve rahat koltuklara sahip tren sadece ekonomi sınıfı bilet hizmeti sunuyor. Ancak manzaraların güzelliği daha lüks bir hizmet arayışını aklınıza bile getirmiyor.

Haber Merkezi
Ayrıca ilgili konunuz dikkatinizi çekerse: ” Keşfedilmemiş Cennet Köşeleri

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu