Gündemİlçe Haberleri

Etkisiz Hale Getirilen Terörist Sayısı 23’e Yükseldi

Etkisiz Hale Getirilen Terörist Sayısı 23’e Yükseldi

Etkisiz Hale Getirilen Terorist Sayisi 23E Yukseldi 2

Milli Savunma Bakanlığı Açıklama Yaptı

Erdekli Astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Canbulat’ın şehit haberinden sonra dün akşam Irak’ın kuzeyinde gerçekleşen Pençe-Kilit operasyonun 9 şehit verdik. Bunun üzerine Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde gerçekleşen bir terörist saldırının ardından, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, hava harekatları ve kara ateş destek vasıtalarıyla vurulan hedeflerde etkisiz hale getirilen terörist sayısının 23’e ulaştığı bildirildi. Operasyonun başarıyla devam ettiği belirtilirken, çatışmada 9 askerin şehit olduğu ve 4 askerin yaralandığı bilgisi de paylaşıldı.

23 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen operasyonlarda, hava harekatları ve kara ateş destek vasıtalarıyla 23 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Açıklamada, “Pençe-Kilit Harekât bölgesindeki terörist saldırısının ardından Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 23’e yükseldi” denildi.

29 Hedef İmha Edildi

Ayrıca, bakanlık tarafından operasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini gösteren görüntüler de paylaşıldı. Hava Kuvvetleri tarafından düzenlenen operasyonda 29 hedefin imha edildiği vurgulanarak, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, “Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki teröristlere ait 29 hedefin dün gece Hava Kuvvetlerimiz tarafından başarılı şekilde imha edildi.” ifadesi kullanıldı.

Haber Merkezi

Irak’ın Kuzeyinde Çıkan Çatışmada Şehit Sayısı 9’a Yükseldi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu