Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikYaşam

Evde Etiket Yapımı

Evde Etiket Yapımı: Kendi Sticker’larınızı Oluşturun

 

Evde Etiket Yapımı: Kendi Sticker'Larınızı Oluşturun

Sticker yani etiketler, çeşitli alanlarda dekorasyonuna neşe katmaya aday ürünlerdir. Masadan duvara, telefon kabından dolaplara birçok yeri etiketlerle süsleyerek farklı ve orijinal dokunuşlar yapabilirsiniz. Üstelik evde kendiniz de kendi stickerlarınızı yapabilirsiniz. Evde sticker yapımının ipuçlarını sizin için bir araya getirdik.

Gerekli Olan Malzemeler

Sticker hazırlamak için öncelikle sevdiğiniz resimleri ya da sticker’ınızı ne amaçla kullanacaksanız onun için görsellerini ayarlamanız gerekmektedir. Bu görsellerin toplu olarak çözünürlüklerini de düşürmeden bir sayfada yazdırabilirsiniz. Bunun dışında yağlı pişirme kağıdı ve koli bandı da edinirseniz hızlıca evde sticker yapımı yöntemlerinden bahsetmeye başlayabiliriz.

Kağıttan Sticker Nasıl Yapılır?

Etiket yapma yöntemlerinden ilki olan kağıttan sticker yapımı için istediğiniz resimleri istediğiniz şekilde kesip tek tek ayırmalısınız. Onlar bir kenarda dururken önüne küçük bir parça yağlı kağıdı alıp tüm kağıdı koli bandıyla kaplamalısınız.

Sonrasında bantla kaplanmış yağlı kağıdın üzerine etiket için seçtiğiniz resimleri gelişigüzel dizmeli ve ardından bunların üzerini de bantla kapamalısınız. Bu basit sticker yapımı yöntemini tamamlarken etiketlerinizi istediğiniz kenarlarının bir miktar dışından kesmeniz gerekmektedir. Sonunda yağlı kağıtları çıkararak etiketlerinizi istediğiniz yerde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kagittan-Sticker

Şeffaf Sticker Nasıl Yapılır?

Şeffaf sticker yapımında da kağıttan sticker yapımındakine benzer malzemeler kullanacaksınız. Yalnızca bunda yağlı kağıdı sonradan kullanmanız gerekecektir. Bu işlemde seçtiğiniz görselleri siyah beyaz seçmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Seçtiğiniz görselleri tek tek kesin. Ardından masa ya da mukavva gibi düz bir zemin üzerinde yan yana dizip üzerlerini bantlamanız gerekmektedir.

Ardından bir maket bıçağı yardımıyla bu etiketleri tek tek ayırın. Ayrıca bir miktar suyun içinde 10 dakika kadar bekletmelisiniz. Bekledikten sonra bantların altındaki kağıtları kolaylıkla kaldırabilirsiniz. Ayrıca kağıttaki şeklin banda geçtiğini görebilirsiniz. Bu bantları da biraz kuruduktan sonra yağlı kağıtta muhafaza edip istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Sticker-Yapmanin-Puf-Noktalari

Sticker Yapımında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Sticker yaparken bantlama kısmında hava boşluğu bırakmamaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Bunun önüne geçmek için bantlarken yavaş ve dikkatli olmalısınız. Kalan hava boşluklarını da bir cetvel yardımıyla düzleştirebilirsiniz.

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

Görsel Referans: pinterest.com, pexels.com

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu