Gündemİlçe Haberleri

Evin Bodrumunda Başlayan Üretim Birçok Kişiye İlham Oldu

Balıkesir'de aslan yelesi mantarı üretimine kendi imkanlarıyla başlayan İbrahim Burak Örs, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün destekleriyle bu alanda önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Evin Bodrumunda Başlayan Üretim Birçok Kişiye İlham Oldu

Evin Bodrumunda Baslayan Uretim Bircok Kisiye Ilham Oldu 1
Evin Bodrumunda Başlayan Üretim Birçok Kişiye İlham Oldu

Merakla Başladı Birçok Kişiye İlhan Oldu

İbrahim Burak Örs, 5 yıl önce merak salarak başladığı mantar üretiminde, Balıkesir’de aslan yelesi mantarının ilk üreticisi oldu. Evinden kurduğu üretim alanıyla başlayan Örs, Balıkesir Karesi Halk Eğitim Merkezi’nde verdiği eğitimlerle şu ana kadar 80’den fazla kişiye ulaştı. Bu eğitimler, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek aslan yelesi mantarının üretimine dair bilgi ve beceri aktarımını sağlıyor.

Evin Bodrumunda Baslayan Uretim Bircok Kisiye Ilham Oldu 2
Evin Bodrumunda Başlayan Üretim Birçok Kişiye İlham Oldu

Hedef Balıkesir’de Üretimi Arttırmak

İbrahim Burak Örs, aslan yelesi mantarının yanı sıra birçok faydalı mantarın tohumunu üretebildiklerini belirterek, bu mantarların sağlık açısından önemine vurgu yapıyor. Özellikle aslan yelesi mantarının beyin fonksiyonlarını düzenleyici etkisinin olduğunu ve çeşitli hastalıklara karşı takviye besin olarak kullanılabileceğini ifade ediyor. Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün destekleriyle açılan halk eğitim merkezlerinde verilen eğitimlerin önemine dikkat çeken Örs, bu sayede aslan yelesi mantarının üretiminin Balıkesir’de yaygınlaşmasını hedeflediklerini belirtiyor.

Evin Bodrumunda Baslayan Uretim Bircok Kisiye Ilham Oldu 3

Kadın Üreticilere Destek

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Balıkesir’de kadın çiftçilere yönelik büyük destek sağlandığını belirtiyor. Özellikle İvrindi ilçesinde kurulan mantar üretim tesisi ve kadın çiftçilere verilen eğitimlerle, kadınların bu alanda aktif rol alması hedefleniyor. Alkan, yapılan işbirliği ve desteklerle mantar üretiminin daha da yaygınlaşacağını vurguluyor.

Haber: İHA

Balıkesir’de Mantar Çeşitliliği Artıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu