Gündem

EZİK SENSİN

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’la aramızda geçen ezik muhabbetini paylaşacağım. Çünkü aramızda olan konu, bir et lokantasının açılışında üçüncü kişilere, protokole yansıdı. TDK’dan bu kelime ne anlama geliyor önce ona bakalım sonra konunun özüne ineyim.

Ezik kelimesinin Türk Dil Kurumu’nda karşılığı: Olaylar ve hayat şartları karşısında güçsüz ve sıkıntılı duruma düşmüş olan, üzüntülü..

Öncelikle belirtmem gerek. Yücel Yılmaz’ın şahsıyla ve yönettiği belediye ile en küçük bir husumetim yok, neden olsun ki? Ve seçildiği günden bu zamana değin 3 yılda, ne başkanlık yaptığı makamda misafir olarak koltuğuna oturmak, nede bir yudum çayını içmek nasip olmadı. Buna karşılık hiçbir şekilde olumsuz haber çalışmamda yok! Yani iletişimimiz zayıf ama negatif bir durumumuz da söz konusu değil.

İşte bu şartlarda, içinde ilk kez Karesi Belediyesi ve Yücel Yılmaz olan,  Balıkesirspor-Karesi Basket ve sponsorluk çeklerini içeren köşe yazımı, geçtiğimiz hafta kaleme almıştım. Yazıyı okuduysanız, olup biteni de biliyorsunuz demektir.

***

Şimdi sizlere bilmediğinizi aktarayım.

Malum, bir şeyleri kaleme alıyorsanız, bu konuya hakim olmanız gerek. Konuya hakim olmak için de bir çok kişiyle görüşüp, detayları bilmek istersiniz. Bu anlamda gerek Balıkesirspor, gerekse Karesispor Kulübü’nden bazı kişilerle temas kurup bilgi aldığım sanırım açık. İşte bu bilgi alışverişinde yaşanan bir ayrıntı, Yücel Yılmaz ile aramızı açmış görünüyor. Ezik muhabbetinin çıkış noktası da bu zaten.

Gelelim o ayrıntıya..

O köşe yazısı yayımlanmadan önce muhatabı olan kişilerden birisi(Şimdilik isimler gereksiz) içeriğini biliyordu. Dedim ya, muhatap olan kişi, o yüzden biliyordu. Nezaketle çayımızı, kahvemizi yudumladık konuyu tartıştık ve gecenin karanlığında ayrıldık. Sonra bir telefon ve başkan adına önemli bir rica !

  • Abi Yücel Başkan’ın selamı var. Kendisi Almanya’da, O gelene kadar beklemeni, yazını yayınlamamayı rica etti.
  • Ve Aleykümselam, buyursun gelsin. Bekleriz, konuşuruz.!

Bu beklemenin, yayınlamamanın medya dilinde anlamı belli.

Bende aptal değilim.!

Bu gelişme sonrası, daha o gece köşe yazısını mail ile hem gazeteye hem de atlanmasın diye patronun adresine gönderdim.

Ve tabi noktasına virgülüne dokunulmadan yayımlandı.

Ardından ricacı olan iki arkadaşta sitemlerini iletti, konu kapandı.

Ama Yücel Yılmaz’da kapanmamış gibi görünüyor!

                                             ***

Dün o yazıdan sonra ilk defa karşılaştık. İki metre vardı, göz göze geldik ve elini uzattı. Bende uzattım, tokalaştık. Sonra ağzından o talihsiz kelimeler dökülüverdi.

  • Karşımda “Ezik” duruyorsun İsmail Koca..!!????
  • Başkan, terbiyesizlik yapma. Sonra o makamını da bir kenara atıp hakaret eder sana İsmail Koca, saygısız adam. Ezik sensin !

Araya giren İsmail Cankul ve Yusuf Hocaoğlu beni yatıştırırken, Yücel Yılmaz’da uzaklaşıp gitti.

Ne diyordu TDK?

Ezik: Olaylar ve hayat şartları karşısında güçsüz ve sıkıntılı duruma düşmüş olan, üzüntülü.

Ne sana, nede topluma karşı güçsüz ve sıkıntılı durumum yok, Elhamdülillah. Üzüntülü de değilim.

Ama, senin çekler ve Balıkesirspor’la  ilgili sıkıntılı olduğunu, üzüntünün ötesinde olumsuz ruh hali yaşadığını şimdi daha net anladım.

O yüzden ezik taraf sensin Yücel Yılmaz.!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu