GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

FARKLI KÜLTÜRLER BİRARADA

Tarih ve kültür kenti, huzur şehri Havran’da bu yıl ilki gerçekleştirilen HAVRAN FEST 2018’in açılışı, Havran Kent Müzesi’nin bahçesinde muhteşem bir organizasyon ile gerçekleştirildi. Dünya’nın ve Türkiye’nin farklı köşelerinden festivale gelen onlarca konuk, açılışta rengarenk bir kültür armonisi meydana getirdi.

Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı ile anılan bu topraklarda, 4.5 yıldır kültürde-doğada-politikada hep barışçıl projeler peşinde koşan Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve Özverili Belediye çalışanlarıyla, Değerli üst düzey mülki amirleriyle, Kültür Bakanlığı’nın ve Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, Sivil Toplum Kuruluşlarının desteğiyle Havran ilk kez uluslararası bir festivale, geniş kapsamlı bir organizasyona imza attı. Birlikten kuvvet doğar derler, Havran bu birliktelikten “farklı sanatsal alanlarda, farklı kültürlerden rengarenk bir armoni” ortaya çıkarttı.

HAVRAN’IN SAHİP OLDUĞU TURİZM POTANSİYELİ ÖN PLANA ÇIKARILDI

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’un ev sahipliğinde Adalet ve Kalkınma Partisi Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Havran Kaymakamı Şeref Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir İl Kültür Müdürü Mustafa Çaltı, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Hasan Demiraslan, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Ahmet Dayı, STK temsilcileri ve vatandaşlar açılışta yer aldılar.

Üst düzey bürokratların yaptıkları açılış konuşmalarında Havran’ın sahip olduğu tarihi ve kültürel değerler, turizm potansiyeli, tarihi evleri giydirme ve sokak iyileştirme projeleri, restorasyonu gerçekleştirilen konaklar, Kent Müzesi’nin üstlendiği misyon dile getirildi ve Beyşehir-Odunpazarı örnekleriyle tarihi bir Havran manzarası ön plana çıkarıldı.

FOTOMARATON’UN İLK FOTOĞRAFLARINI BÜROKRATLAR ÇEKTİ

Açılış töreninde HAVRAN FEST 2018 kapsamında gerçekleştirilen HAVRAN FOTOĞRAF FESTİVALİ VE FOTOMARATONU’nunda startı verildi. Fotomaraton’un ilk fotoğraflarını ise açılışa katılan protokol üyeleri birlikte çektiler. Keyifli bir heyecana sahne olan bu görüntüler, özellikle yarışmaya katılan fotorafseverlerden büyük alkış aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu