Görüntülü Haberler

“Fatma Anne” Rekora Koşuyor

“Fatma Anne” Rekora Koşuyor

Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği, tam kapanma süreci ile Ramazan ayında da boş durmuyor. Ayrıca Dernek, binlerce aileye giyim eşyası, odun-kömür, sağlık problemleri olan yoksul insanlara her türlü ekonomik katkıyı vermeyi sürdürüyor.

 

Dernek Başkanı Fatma Cavlı Ayvalık’ta pek çok aile “Fatma Anne” olarak nitelendiriyor. Ayrıca, Cavlı’nın öncülüğünde süren yardım dağıtımlarında, bu yıl adeta yeni bir rekora koşuluyor.

Fatma Cavlı, Covid-19 salgınının başlangıcından bu yana bağışçılarıyla bütünleşerek 3 bin 500 aileye gıda yardımında bulunduklarını kaydetti. Cavlı, “Bunun yanı sıra kanser ile boğuşan hastalarımıza maddi destek, ilaç sağladık. Ayrıca ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarının eğitim masraflarıyla kıyafetleri konularına ağırlık verdik. Salgın nedeniyle bu yıl en çok gıda, sebze ve  meyve dağıtımına ağırlık verdik. Elimiz erdiğince ve bağışçılarımızın desteğiyle alan el ile veren el arasında manevi köprü kurmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Başkan Cavlı, Ramazan ayında şu ana kadar bin 500 aileye ulaştıklarını ifade etti. Cavlı, “Biz üyelerimizden aidat bile toplamayan bir derneğiz. Hiç bir gelirimiz de yok. Bizim tek gelirimiz; bize güvenen dostlarımızın emanetlerini, ayrıca hıyanetle karıştırmadan yerine ulaştırmaktan ibarettir. Bu yıl bize duyulan güven nedeniyle daha da çok ihtiyaç sahibi insanımıza ulaştık. Allah tüm bağışçılarımızdan razı olsun.” diye konuştu.

5 kaymakam ve bağışçılara teşekkür etti

Gerçekleştirdikleri faaliyetlerin arasında; engellilere tekerlekli sandalye, evlenecek olan genç çiftlerin ev eşyalarına destek olabilmek, bebeklere ve ayrıca yatalak hastalara bez, modern hasta yatakları gibi yardımların da bulunduğunu aktaran Fatma Cavlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz bu çalışmalarımızı Ayvalık Kaymakamlığı bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile koordineli olarak gerçekleştiriyoruz. Mesela bize başvuran ihtiyaç sahibi kişilerin isim ve soy isimlerini alıp, Kaymakamlık SYDV ile irtibata geçerek karşılaştırıyor ve ona göre hareket ediyoruz. Biz, kurulduğumuzdan bu yana 5 ayrı kaymakam ile birlikte çalıştık. Bu kaymakamlarımızla hiçbir pürüz yaşamadan koordineli çalışarak halkımıza en iyi hizmeti vermeye çalıştık. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar bizlere güvenen, yüreklerimizle, yüreklerini birleştiren bağışçılarımıza da ayrıca sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Çünkü biz her geçen gün daha çok insanımıza ulaşıyoruz. Bunu da bağışçılarımız sayesinde gerçekleştirebiliyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu