Gündemİlçe Haberleri

Fırtına Balık Çeşitliliğini Azalttı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali, Marmara Denizi'nde etkili olan şiddetli fırtınanın etkileriyle sarsıldı. 

Fırtına Balık Çeşitliliğini Azalttı

Firtina Balik Cesitliligini Azaltti 1
Fırtına Balık Çeşitliliğini Azalttı

Balık Fiyatları Etkilendi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali’nde, fırtına sebebiyle balıkçı teknelerinin denize açılamaması, balık tezgahlarında çeşitliliğin azalmasına yol açtı. Hal esnafı, yaşanan bu durumun fiyatlara da yansıdığını belirtti. Özellikle Ramazan Dere, hamsinin 150 liradan, istavritin 70 liradan ve sardalyanın 50 liradan satıldığını ifade etti.

Firtina Balik Cesitliligini Azaltti 2
Fırtına Balık Çeşitliliğini Azalttı

“Su Ürünleri Hali’nde çeşitlerimiz kısıtlı”

Dere, “Bugün Bandırma Su Ürünleri Hali’nde çeşitlerimiz kısıtlı. Mezgit ve karides gelmeye başladı ancak fiyatları pahalı. Mezgit ve karidesin fiyatları 200 lira bandında. Mazot fiyatlarının artmasıyla balık fiyatlarında da artış söz konusu oldu. Vatandaş hamsinin 150 liraya çıkması nedeniyle istavrit ve sardalyaya yönelmiş durumda. 2 gündür sert bir hava var, tekneler bağlı. Önümüzdeki günlerde hava koşullarının düzelmesiyle fiyatların düşmesini bekliyoruz” dedi.

Firtina Balik Cesitliligini Azaltti 3

Tüketiciler Alternatif Balıklara Yönlendi

Bandırma Su Ürünleri Hali’nde yaşanan bu dengesizlik, tüketicileri alternatif balık türlerine yöneltirken, fiyatların hava koşullarına bağlı olarak değişkenlik gösterdiği gözlemleniyor. Hal esnafı, önümüzdeki günlerde hava koşullarının normale dönmesiyle birlikte fiyatların da istikrar kazanacağını umut ediyor.

Haber: İHA

Balıkesir’deki Fırtına Balık Fiyatlarını Zirveye Taşıdı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu