GündemEkonomiTeknolojiTürkiye Gündemi

Galatasaray’a güneş enerjisinden büyük gelir

Galatasaray, 2011 yılından bu yana maçlarını oynadığı 52 bin kişi kapasiteli Türk Telekom Stadyumu’nun çatısına solar paneller yerleştirecek.

Elektrik ihtiyacının yanı sıra enerji üretip satmayı planlayan sarı kırmızılılar, milyonlarca liralık yeni bir gelir kapısı açacak.

Atatürk Olimpiyat Stadı’ndan sonra Türkiye’nin en büyük stadı olan Türk Telekom Stadyumu, 15 Ocak 2011’de Ajax ile Galatasaray arasında oynanan özel maç ile kapılarını açmıştı.

Gerek bilet satışı gerekse etkinlikler dolayısıyla Galatasaray’ın gelir kaleminde önemli bir yerde bulunan stadyum, artık kendi enerjisini kendi üretecek. Sarı kırmızılı ekip, Türk Telekom Stadyumu’nun çatısına 2.4 MWp gücünde güneş panelleri yerleştirerek, yıllık 2.8 GWh enerji üretecek.

Bu yolla yıllık 1 milyon TL civarında gelir elde etmeyi planlayan Galatasaray, yıllık 1.2 milyon Türk Lirası değerindeki enerji harcamasından da kurtulmuş olacak.

Ayrıca Enerji kaynakları yönetmeliğine göre yapılacak protokolde, üretilen enerjinin tek seferde minimum 30, maksimum 49 yıl olmak üzere devlet tarafından ‘satın alma garantisi’ veriliyor. Galatasaray yıllık 1 milyon TL olmak üzere, minimum protokol imzaladığı düşünülürse 30 milyon TL’lik önemli bir gelirin de sahibi olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu