Gündemİlçe Haberleri

Gazeteci Coşkun Aral Balıkesir’de

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğu, Savaş Muhabirliği ve Kriz Dönemlerinde Gazetecilik Konulu Konferans Düzenledi

Gazeteci Coşkun Aral Balıkesir’de

Gazeteci Coskun Aral Balikesirde 1

Savaş Muhabiri Olmanın Önemi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğu, “Savaş Muhabirliği ve Kriz Dönemlerinde Gazetecilik” konulu bir konferans düzenledi. Etkinliğin açılış konuşmasını Şehit Mehmet Günenç Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Berat Deniz Mazlum gerçekleştirdi. Mazlum, konuşmasında savaşların doğasına vurgu yaparak, “Barış için çok sayıda akıllı insana gerek vardır ancak savaş için tek bir aptal yeterlidir.” sözünü hatırlatarak savaş muhabirlerinin önemine dikkat çekti.

Gazeteci Coskun Aral Balikesirde 3

Coşkun Aral Savaş Muhabiri Anılarından Bahsetti

Mazlum’un ardından söz alan Savaş Muhabiri Coşkun Aral, Türkiye’nin önemli savaş muhabirlerinden biri olarak tanıtıldı. Aral, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ayrı bir önem taşıyan programda, kendi mesleki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Şehit Mehmet Günenç Anadolu Lisesi Fotoğrafçılık Kulübü öğrencisi Ayşenur Kireci, Aral’ın özgeçmişini anlatarak etkinliğe katılanlara bilgi verdi.

Gazeteci Coskun Aral Balikesirde 2

Tavsiyeler Verdi

Coşkun Aral, kısaca hayat hikayesini paylaşarak meslek seçim sürecinden ve görev esnasında gerçekleştirdiği faaliyetlerden bahsetti. Etkinlikte öğrenciler ve gazeteciler, Aral’a hem kişisel hem de mesleki sorular yöneltti. Aral, katılımcılara fotoğrafçılık mesleğiyle ilgili önemli tavsiyelerde bulunarak deneyimlerini paylaştı. Programın sonunda Öğretim Görevlisi Yakup Toktay, Coşkun Aral’a çiçek ve plaket takdim ederek etkinliği tamamladı.

Haber Merkezi

Depremde kaybettiği babasının gazetesini çıkarmaya devam ediyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu