TeknolojiDünyadan Haberler

Yapay Zeka Destekli “Sihirli Ayna”

Yeni geliştirilen bir yapay zeka güzellik aynası yüzünüzdeki kanı analiz ederek ne zaman öleceğinizi, kalp krizi ve diğer kronik hastalık riskinizi hesaplıyor.

Yapay Zeka Destekli “Sihirli Ayna”

Bu yılki Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) tanıtılan bir yapay zeka destekli güzellik aynası, yüzdeki kan analizine dayanarak ölüm, kalp krizi ve diğer kronik hastalık riskini hesaplamayı vaat ediyor. Dikey bir tablet üzerinde bulunan kamera, yüzdeki kan akışını izleyerek diyabet riski, ateş, stres ve 100’den fazla sağlık parametresini analiz edebiliyor.

Ürün, yüz dokusundaki mikrovasküler kılcal damarlarındaki kan hacmindeki değişiklikleri takip eden bir yöntem kullanarak çeşitli sağlık göstergelerini tespit edebiliyor. Bu göstergeler arasında yüksek tansiyon, ateş semptomları, depresyon, zihinsel sağlık durumu, felç riski ve cilt yaşlanması gibi durumlar bulunuyor.

Yapay Zeka Destekli &Quot;Sihirli Ayna&Quot;

Ayna, sadece sağlık göstergelerini değil, aynı zamanda kullanıcıya ölüm riski gibi bilgileri de iletebiliyor. Uzmanlar, cihazın özellikle klinikler ve yaşlı bakım evleri için ideal bir araç olabileceğini belirtiyor.

Ancak, bu teknolojinin bazı kullanıcıları için acımasız olabileceği ve sosyal normlara uymadığı da belirtiliyor. CES’te incelenen aynadan bir örnek verilerek, cihazın kullanıcıya yüz cildinin gerçekte olduğundan “yedi yaş daha büyük” olduğunu söylemesi eleştiriliyor. Şirketin reklam ekibi ise bu acımasız değerlendirmenin, cihazın uzun vadeli ticari çekiciliğinin bir parçası olduğunu kabul ediyor. “Pamuk Prenses’in Sihirli Aynası” olarak pazarlanan cihazın sağlık ve güzellik alanındaki gelişmelere nasıl katkı sağlayacağı ise merak konusu.

Yapay Zeka Destekli &Quot;Sihirli Ayna&Quot;

 

Haber Merkezi

Apple 500 Milyon Dolarlık Tazminat Ödeyecek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu