GündemDünyadan Haberler

Gazze’de İnsani Felakete Saatler Kaldı

Filistin Sağlık Bakanlığı, açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, Abluka altındaki Gazze Şeridi'nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi'nin ana jeneratörünün yakıt eksikliği nedeniyle birkaç saat içinde kapanabileceğini duyurdu. Devamında, dünyaya insani felaket uyarısı yaptı.

Filistin Sağlık Bakanı Miya Keyle, yazılı açıklama yaptı. Yaptığı yazılı açıklamada, “Şifa Hastanesi’ndeki ana jeneratörün yakıt eksikliği nedeniyle birkaç saat sonra kapanması sonucu bir insani felaket konusunda uyarı yapıyoruz. Yedek jeneratörler sadece üç hassas bölüme birkaç saat boyunca elektrik sağlayabilir” dedi.

Gazze'De İnsani Felakete Saatler Kaldı
Gazze’De İnsani Felakete Saatler Kaldı

Keyle, Gazze Şeridi’ndeki 35 hastaneden 16’sının bombardıman ve yakıt eksikliği nedeniyle çalışamaz durumda olduğuna işaret etti. Ardından, diğerlerinin de yakıt sıkıntısı sonucu 24 saat içinde hizmet dışı kalabileceğine dikkati çekti.

Filistin Sağlık Bakanlığından “dünyaya çağrı”

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, Şifa Hastanesi’ndeki yaralıların Mısır’a tahliyesi için Uluslararası Kızılhaç’ın da İsrail’den güvence alamadığını belirtti. Ayrıca, yerel saatle 16.00’da Gazze’nin güneyindeki Refah Sınır Kapısı’na doğru yola çıkacaklarını bildirdi. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, tüm dünya ülkelerine, halklara ve uluslararası kuruluşlara seslendi. Daha sonra, Cenevre Konvansiyonu’nun 4. maddesi gereği uluslararası insancıl hukuka göre yaralıların hayatını kurtarmak için dünyadaki herkese sorumluluğu üstlenmesi çağrısı yaptı.

Gazze'De İnsani Felakete Saatler Kaldı
Gazze’De İnsani Felakete Saatler Kaldı

Konvoy Yaralıları Taşımak İçin Harekete Geçti

Bakanlık, Gazze merkezindeki Şifa Hastanesi’nden bir konvoyun yaralıları taşımak için yerel saatle 16.00’da hareket edeceğini duyurdu. AA’nın edindiği bilgiye göre, Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, Uluslararası Kızılhaç Örgütünden konvoya eşlik etmesini talep ederek eş zamanlı Gazze’nin güneyinde İsrail ordusunun bombardımanı nedeniyle mahsur kalan ambulansların görev yerlerine geri döneceğini belirtti.

İsrail Kudüs Hastanesi Etrafını Bombaladı//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu