Türkiye Gündemi

Gazzeli Kanser Hastalarının Tedavisi Türkiye’de Sürecek

Gazzeli Kanser Hastalarının Tedavisi Türkiye’de Sürecek, Sağlık Bakanı Koca, Türkiye, Mısır ve İsrail’in Refah Sınır Kapısı’ndan geçiş yapacak hastaların işlemleri için birlikte karar verdiğini belirterek, Türkiye’ye sevk edilecek hastalar konusunda açıklama yaptı.

 

Gazzeli Kanser Hastalarının Tedavisi Türkiye’de Sürecek

2 9

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İlk defa Gazzeli olup Mısır’dan çıkan, bir başka ülkeye tedavi için gönderilen bu hastalar olacak” değerlendirmesini yaptı.

 

4 4

Gazze’den çıkarılan kanser hastalarından bazıları, refakatçileriyle beraber Türkiye’ye götürülmek üzere El Ariş Askeri Havalimanı’ndan uçağa bindi. Gazze’den çıkarılan bazı kanser hastaları ve refakatçilerini, Refah Sınır Kapısı’nda Türkiye’den gelen doktorlar karşıladı.

HASTANE ZİYARETİ YAPTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, El Ariş Havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, Gazze için 10 uçak ve 1 gemiyle 660 tona yakın ilaç, tıbbi malzeme ve tıbbi cihaz, 20 ambulans ve 8 de sahra hastanesi gönderdiklerini belirtti. Yardımların koordinasyonunu yerinde görmek ve sahra hastanelerinin yerlerini belirlemek amacıyla Mısır’la yapılacak işbirliğini görüşmek üzere Mısır Sağlık Bakanı Halid Abdulgaffar ile bir araya geldiklerini belirten Koca, hastane ziyaretleri yaptıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu