Türkiye Gündemi

Genel Sağlık Sigortası Borçları Siliniyor!

AK Parti'nin sunduğu yeni torba yasası teklifi, Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarının silinmesi ve nüfus idarelerinin yapacakları hataların vatandaşa mali yük getirmemesi gibi düzenlemeleri içeriyor.

Genel Sağlık Sigortası Borçları Siliniyor!

AK Parti’nin sunduğu yeni torba yasası teklifi, Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarının silinmesi ve nüfus idarelerinin yapacakları hataların vatandaşa mali yük getirmemesi gibi düzenlemeleri içeriyor.

AK Parti’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu 80 maddelik torba yasa teklifi, önemli düzenlemeler içeriyor. GSS borçlarının silinmesi, nüfus idarelerinin hatalarının vatandaşa mali yük getirmemesi, vergilerde sistem sıkıntısı yaşanması durumunda ek süre tanınması gibi düzenlemeler teklifin temelini oluşturuyor. Bu yeni teklif, önümüzdeki hafta komisyona sunulacak olup, teklifin yasalaşmasıyla birlikte birçok alanda önemli değişiklikler yaşanması bekleniyor.

Genel Sağlık Sigortası Borçları Siliniyor!

Teklifte öne çıkan bazı düzenlemeler:

  1. GSS Borçları Silinecek: Yeni düzenleme ile 1 Ocak 2014 öncesine ait olan ve ödenmemiş GSS primleri ile gecikme cezası ve gecikme zammı gibi alacakların tamamının tahsilinden vazgeçilecek.
  2. Vergi Uyum Düzeyi Ölçülebilecek: Gelir İdaresi Başkanlığı, Risk Analiz Sistemi üzerinden vergiye uyum düzeyini ölçme imkanına sahip olacak.
  3. Elektronik Ortamda İhaleler: Özelleştirme programına alınan kuruluşların özelleştirilmesine ilişkin ihaleler elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek.
  4. Elektronik Haciz Zaptı: Haciz zaptı elektronik ortamda düzenlenebilecek.
  5. Nüfus İdareleri Hatalarının Mali Yükü Azalacak: Nüfus idarelerinden kaynaklanan maddi hataların faturasını vatandaş ödemeyecek.
  6. Tapu ve Ticaret Sicili Düzeltmelerinden İstisna: Nüfus idarelerince yapılan resen düzeltmelere istinaden ticaret sicilinde ve tapu kayıtlarında yapılan düzeltmeler, harçlardan istisna tutulacak.

Bu düzenlemeler, teklifin yasalaşması durumunda birçok vatandaşı doğrudan etkileyecek.

 

Haber Merkezi

Başkan Dikici Torba Yasa Teklifini Eleştirdi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu